Mäktiga scener när VM-hjältarna kom hem

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Firandet visste inga gränser när de franska VM-hjältarna i dag kom hem med VM-bucklan.

Hundratusentals fransmän har samlats längs Champs Elysées för att hylla de franska världsmästarna.

Efter att Frankrike vunnit VM-finalen i går mot Kroatien med 4–2 så firades de nya världsmästarna runt om i världen och på hemmaplan var segeryran var total. Men firandet gick också överstyr på flera platser i landet. I Paris krossades flera butiksfönster på paradgatan Champs Élysées och kravallpolis fick ingripa. Flera personer greps också runt om i landet och två personer dog i samband med firandet.

Men på eftermiddagen i dag landade de franska VM-hjältarna på Charles de Gaulle utanför Paris och först ut ur planet var målvakten Hugo Lloris som höjde VM-bucklan till fansens stora jubel.

Rejält firande i Frankrike

Vid paradgatan Champs Elysées i Paris hade hundratusentals människor samlats för att ta emot spelarna som färdades med en buss på den nästan två kilometer långa gatan. Människor på plats har klättrat upp i lyktstolpar och på hustak för att få se en syn på spelarbussen.

Över de enorma folkmassorna flög under firandet flera jetplan vars rök var färgade i den franska flaggan, blått, vitt och rött.

Välkomnades av president Macron

Efter att ha tagit emot folkets jubel åkte de franska landslagsstjärnorna vidare för att träffa president Emmanuel Macron. Frankrikes ledare tog emot VM-hjältarna med ett stort leende och kramade om hela laget innan samtliga gick in i presidentpalatset där firandet kommer att fortsätta resten av kvällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.