Nigeria kan chansa med stjärnanfallare

Dubai. De har glänst rejält i U17-VM.

Men Nigeria har en mardrömsmotståndare i turneringen: Sverige.

Det kan göra att ”Super Eagles” kan tvingas till en chansning i semifinalen.

Nigeria har vunnit komfortabelt i fyra matcher i VM – Mexiko, Irak, Iran och Uruguay. Det är bara Sverige som har tagit poäng mot förhandsfavoriten.

Det svenska U17-landslaget skakade om Nigeria rejält i gruppspelet och hade ledningen med både 2-0 och 3-2. Med tio minuter kvar kunde dock Taiwo Awoniyi kvittera till 3-3.

– Det var en rolig och bra match. Vi kommer att göra allt vi kan på tisdag, men vi har respekt för Sverige, säger Chidiebere Nwakali

Skadat baksidan

Respekten märks tydligt. Storstjärnan Isaac Success, som gjorde ett drömmål mot Blågult men sedan blev skadad, ryktas eventuellt sitta på bänken i semifinalen.

Trots att anfallaren har skadat baksidan på låret och inte har spelat en minut sedan 3-3-matchen kan han bli en joker. Beslutet om Success, som redan skrivit på för italienska Udinese, tas sent.

Nigeria har varit blickfånget på grund av överåldriga spelare. Flera spelare från det afrikanska mästerskapet har fått lämna truppen inför VM. Det gör att laget har många unga spelare, bland annat två talangfulla 14-åringar: Habib Makanjuola, Chelsea, och Abdulazeez Abubakar, Nath Boys Academy.

Allting talar dock för att de sitter på bänken mot Sverige.

”Unge Iniesta”

En som Blågult däremot får se upp med är Musa Yahaya, 15 år. En spelskicklig mittfältare med smeknamnet ”unge Iniesta”.

– De började kalla mig det för några år sedan. Jag gillar Iniesta som spelare eftersom han är spelskicklig och jag ber att jag blir som honom en dag, säger Yahaya, som har gjort fyra mål i turneringen, till fifa.com.

Sverige och Nigeria har bott på samma hotell under i stort sett hela mästerskapet, och det råder inget tvivel om att de är god stämning mellan landslaget.

– Jag älskar Sverige, jag tycker att de spelar bra. Jag skulle vilja flytta dit och spela någon gång. Sverige och Nigeria gillar varandra, säger Chigozi Obasi.

I morgon vid klockan 17.00 slåss de dock om en finalplats i U17-VM.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.