Herrlandslaget i fotboll

Hamréns svar på Goitoms sågning

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

”Han kanske kritiserar fel förbundskapten”

ABU DHABI. Erik Hamrén tycker att Henok Goitoms uttalanden är märkliga.

Förbundskaptenen känner sig inte träffad av AIK-anfallarens sågning.

– Han kanske kritiserar fel förbundskapten, säger Hamrén.

Henok Goitoms inlägg på sociala medier tidigare i dag fick stora rubriker.

29-åringen menade att han lämnats utanför landslagets trupp eftersom han ansågs besvärlig på grund av tidigare uttalanden – samt att Erik Hamrén inte gillar honom som person.

Efter Sveriges 2-1-seger mot Moldavien svarade förbundskaptenen på kritiken.

– Om jag är förvånad? Kanske över att det blev så stor uppmärksamhet. Jag vet inte om jag ska kommentera ett Facebook-inlägg – det kanske är lite nyhetstorka om det blir en så stor sak.

Vad säger du om sakfrågan?

– Det här uttalandet som han snackade om, det var fem år innan jag blev förbundskapten. Jag hade ingen aning om det förrän idag. När han gjorde det som bäst i Spanien, det var också innan jag blev förbundskapten. Han kanske kritiserar fel förbundskapten.

”Redan förklarat”

– Varför han inte kom med har jag sagt tidigare. Om man är etablerad i landslaget som Hysén eller Anders Svensson så tillför man ofantligt mycket och då får man vara hur gammal som helst. Men har man kommit upp i åldern i allsvenskan så anser jag att det är mer spännande att ta in någon yngre som på sikt kan ta upp kampen med dem ute i Europa.

– I den första januariturnén som jag tog ut var spelarna lite äldre, då ville jag inventera vad jag hade. Men efter det så har jag kört så här varje år, med risk att göra sämre resultat, tagit spelare som kan ta de här stegen så småningom.

Det han skriver är att du inte tycker om honom, och att det är därför som du inte tar ut honom.

– Som jag läste det var det två saker, det var det här med uttalandet i U 20-landslaget med. Men jag tycker att det är lite märkligt. Jag tycker att Henok är en duktig allsvensk fotbollspelare vilket han visade i AIK fjol och jag gillar hans engagemang när han startar upp en egen fotbollsklubb. För mig är det jättestort. Men om jag får möjlighet att ta ett snack med honom – jag har aldrig pratat med honom – så hade det varit trevligt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Erik Hamrén

Henok Goitom

Allsvenskan i fotboll