Cavani: Nu är det min tur...

Zlatan borta – då trivs anfallaren i sin favoritposition: ”Sätter press på mig – men det är en press jag gillar”

tog chansen I Zlatans frånvaro fick Edinson Cavani chansen i sin favoritposition som central anfallare. Han tackade för förtroendet med mål mot Reims.
tog chansen I Zlatans frånvaro fick Edinson Cavani chansen i sin favoritposition som central anfallare. Han tackade för förtroendet med mål mot Reims.

Med Zlatan Ibrahimovic borta får en av PSG:s eviga debatter ett tillfälligt slut.

Edinson Cavani är till­baka på sin favoritposition – den som Zlatan annars innehar.

– Det sätter press på mig, men det är en press jag gillar. Nu är det min tur, säger Cavani till Sportbladet.

Sportbladets Johanna Frändén på plats i Frankrike.
Sportbladets Johanna Frändén på plats i Frankrike.

Efter gårdagens seger mot Reims var PSG-spelarnas tankar och blickar redan riktade mot tisdagens match mot Chelsea. På tisdag måste man klara sig utan Zlatan Ibrahimovic på Stamford Bridge, även om Zlatan enligt uppgifter följer med till London för att stötta laget.

Men Ibrahimovics skada löser också tillfälligt en intressekonflikt som tränaren Laurent Blanc dragits med under nästan hela säsongen.

– Ibra är en jätteviktig spelare för oss, det har han visat hela året. Men vi är lugna för vi vet att vi har andra bra anfallare, som Cavani som nu kommer få spela på sin favoritposition där han är mycket farlig, säger Javier Pastore till Sportbladet efter matchen.

Flyttades till kanten

Nyanlände Edinson Cavani flyttades snabbt ut på ena kanten när Laurent Blanc tidigt i höstas övergav 4-4-2-systemet till fördel för 4-3-3, där Zlatan Ibrahimovic är central anfallare. Uruguayanen betonade då vid flera tillfällen att han trivs bättre centralt, och att det är där han vill spela.

Inför första mötet med Chelsea sa Cavani i en intervju med L’Équipe att han tidigare varit van att ha en annan roll i laget, och att ”vissa saker måste ändras” om han ska bli kvar i klubben under nästa säsong.

”Ett stort lugn”

Med Ibrahimovics skada är problemet för tillfället löst.

– Hur jag ser på det? Att det som hänt är tråkigt och att nu blir det min tur att spela på den positionen. Det sätter självklart press på mig, men det är en sund press som jag lever med utan problem och tar mig an med stort lugn. Jag vet att jag nu har en position som tillhör en av våra bästa spelare. Det är ett fint ansvar, säger Edinson Cavani till Sportbladet efter segern mot Reims.

Tänker redan på semi

Känner du mycket mer press i och med detta?

– Ja, och jag tycker om den här pressen och ansvaret. Det är en bra press att ha på sig. Jag går in för att göra det bästa av det, för mig själv och hela gruppen.

Tänker ni redan på vad som kan komma att hända efter Chelsea (PSG har 3–1 med sig från första kvartsfinalmötet)?

– Det är klart att man gör det, men det tjänar egentligen ingenting till att tänka så. När jag spelade i Napoli hade vi samma läge mot Chelsea och de gjorde vad de skulle och gick vidare i stället, säger Cavani till Sportbladet.

Titta, PSG-succén bara fortsätter!

Klart för CL

Segern, 3-0, mot Reims i går gör att PSG är garanterat att komma etta eller tvåa i Ligue 1 den här säsongen, vilket i sin tur innebär att man säkrat sin plats i Champions League nästa säsong. Det blir tredje säsongen i rad som huvudstadslaget spelar i världens största klubbturnering.

Kan bli mästare nästa helg

I fjol säkrade PSG ligatiteln med två omgångar kvar att spela. I år talar mycket för att man kommer att göra det tidigare.

Om AS Monaco förlorar mot Nantes i kväll kan PSG bli mästare redan nästa helg.

Förlust för Monaco i kväll och 13 poäng skiljer lagen åt. Monaco möter sedan Rennes borta på lördag och om de även förlorar den matchen så vinner PSG ligan om de slår Lyon borta på söndagen.

Skulle Monaco däremot vinna sina återstående matcher så kan PSG tidigast bli mästare i omgång 34, alltså nästnästa helg, då man möter Evian hemma.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN