Serie A

Seedorf: Milans viktigaste match

Av: 

Nico Bonassi Farback

FOTBOLL

Holländske tränaren om framtiden

Efter en tuff tid har Milan ryckt upp sig och i samma veva räddat Clarence Seedorfs jobb.

Nu är nästa mål en plats i nästa säsongs Europa League, där man inför måndagens match mot Genoa är åtta poäng kort.

I presskonferensen inför matchen ger Seedorf sin syn på Milans nuvarande situation - och vare sig stjärnan Kaká lämnar i sommar.

– Vi väntar på hans ord, fastslår tränaren.

Med sju matcher kvar av den italienska säsongen krävs det vinst vid varje tillfälle för att Milan ska nå en osannolik plats i nästa säsongs Europa League. Seedorf berättar under söndagen hur man ska nå sitt mål - och hur han förberett laget inför måndagsmötet med Genoa.

- Detta är den svåraste matchen av de kommande sju och det är så vi försökt förbereda oss. Genoa är samma lag som gjorde livet extremt svårt för Juventus, så vi förväntar oss ett sådant framträdande från dem och inte det som såg dem förlora mot Verona förra veckan. Detta är en väldigt viktig match. Europa League? Det är många lag som slåss för en plats i Europa och vi tävlar inte mot någon speciell. Vi måste bara plocka så många poäng som möjligt och ta det en match i taget, förklarar Seedorf.

"Kaká vet vad vi tycker"

Efter en genomgång av Milan målsättning så kommenterar sedan Seedorf klubbens nuvarande ligaläge - innan han ger sin syn på Kakás vara eller icke vara under kommande säsong. Den brasilianske legendaren har som bekant en klausul i sitt kontrakt som tillåter honom lämna Milan ett år i förväg, helt gratis, ifall klubben inte kvalificerar sig för spel i Champions League - något som tekniskt sett numera är en omöjlighet.

- Kaká vet vad fansen, klubben och jag tycker. Vi har stor respekt för honom och väntar på hans ord i slutet av säsongen. Just nu vill han fokusera på de sista sju matcherna och sedan får vi se. Laget förbättras och försöker pressa sig själva hårdare. Milan är inte vana vid att ligga såhär långt ned men i situationen gör vi framsteg, avslutar Seedorf.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Serie A

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Clarence Seedorf

AC Milan

Europa League