Bara hånad en gång – det är ett gott betyg

Sjögren: Saknar tempo och tajming men allt annat vore sensationellt

I sin första tävlingsmatch sedan november visade Kim Källström att det fortfarande saknas en del tajming och tempo.

Men det vi ändå kan konstatera är att Arsene Wenger litar på sin inlånade svensk.

Att syrliga The Mirror bara lyckades håna Källström en gång är också ett gott betyg.

Sportbladets Patrik Sjögren.
Sportbladets Patrik Sjögren.

Kim Källström blev ifrånlöpt vid 0-1 och hade inledningsvis en del problem med både tajming och tempo mot West Ham. Men allt annat hade varit sensationellt.

Får stort förtroende

Efter ryggskadan har Källström bara gjort två korta inhopp för Arsenal. Den senaste tävlingsmatchen 31-åringen startade var Sveriges VM-kval mot Portugal den 19 november. Därför är det också svårt att dra några större slutsatser av tisdagens insats.

Efter 63 minuter konstaterade engelska tidningen The Mirror hånfullt med stor entusiasm att Källström var vid liv när mittfältaren varnades för en tackling. Men å andra sidan är det ett ganska gott betyg att beskrivas som osynlig när du i första hand har ett defensivt ansvar. Tobias Linderoth styrde som bekant ett svensk landslagsförsvar i flera år innan de svenska folket upptäckte att den lille mittfältaren överhuvudtaget existerade.

Det vi ändå kan konstatera är att Källström spelade upp sig allt eftersom matchen led. I slutet tog han ett större ansvar även offensivt när ytorna blev fler och svensken gjorde inte på något sätt bort sig. Kim var som Kim brukar och extra glädjande är det förtroende Wenger visar för 31-åringen.

Redo med slipade knivar

Efter fyra raka matcher utan seger var Arsenal piskat att vinna mot West Ham. Då fick svensken 90 minuter, trots minst sagt begränsad speltid tidigare i klubben och trots att han knappast kan vara speciellt samspelt med sina nya lagkamrater.

Senast fick Källström hoppa in och slå en straff när Arsenal räddade säsongens sista titeldröm i FA-cupen. Nu fick han starta med ett stort defensivt ansvar när de räddade sitt CL-hopp.

Om Källström hade missat straffen mot Wigan hade han förmodligen för evigt häcklats som Arsenals sämsta värvning genom tiderna. Nu är svensken på god väg att vinna över de skeptiker som med så stor entusiasm hånade Arsenal för värvningen i vintras.

The Mirror och de andra engelska tidningarna var redo med slipade knivar inför Källströms debut. Att de bara lyckades häckla Källström en enda gång är ett gott betyg.

Se sammandrag från matchen här [extern länk]

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN