Blanc saknas – av personliga skäl

Paris SG tränar i dag inför den viktiga ligacupfinalen mot Lyon på lördag.

Men på träningsanläggningen Camp des Loges saknas tränaren Laurent Blanc.

Av ”personliga skäl” meddelar klubben.

Laurent Blanc uppges vara nära att ha gjort sitt i Paris SG. Vid det franska storlagets träning i dag närvarar inte heller tränaren. Enligt l'Equipe är anledningen till Blanc frånvaro ”personliga skäl”.

Den franska klubben bekräftar Blancs frånvaro för att enligt l'Equipe ”undvika missuppfattningar” i ett situation som kallas ”dimmig”.

PSG är mitt inne i sin resultatmässigt svagaste period under denna säsong med två raka förluster, mot Chelsea och Lyon.

”Blivit väldigt förvånad”

Den första förlusten innebar uttåg ur Champions League och nu återstår två titelchanser för den storsatsande franska klubben.

PSG:s president Nasser Al-Khelaifi, som enligt Le Parisien är irriterad efter den senaste förlusten, reste hem till Qatar i måndags men försöker från det oljerika landet ändå få styr på ryktesbildningen.

– Jag har blivit väldigt förvånad när jag har läst allt som skrivits om vår tränare. Det är väldigt enkelt, Laurent Blanc är vår tränare och jag har insisterat att jag vill att han ska stanna. Det var jag på det klara med före returmatchen mot Chelsea, och min åsikt har inte förändrats sedan dess, säger Al-Khelaifi enligt l'Equipe.

Wenger och Simeone lockar

Men enligt l'Equipe håller hierarkin inom PSG ett ”nära öga” på tränarmarknaden för alternativ i sommar om inte Blanc förlänger sitt kontrakt.

Det är alltjämt Arsene Wenger och Diego Simeone som nämns som de hetaste alternativen till ersättare om Blanc försvinner.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN