Överröstade publiken med skrik av smärta

Stjärnan lämnade comebackmatchen i ambulans

Det var obehagliga scener som utspelade sig vid Atlético Madrids 2-0-mål mot Getafe.

Diego Costa kolliderade så våldsamt med stolpen att ett stort jack öppnade sig i benet.

25-åringens skrik av smärta överröstade publiken innan han fördes till sjukhus i ambulans.

Diego Costa gjorde comeback efter att bland annat ha missa segern i kvartsfinalen i Champions League mot Barcelona i veckan. Men återkomsten mot Getafe slutade på bår i slutskedet av matchen.

25-åringen hade redan hunnit missa en straff när han stormade fram i en kontring efter 84 minuter. Anfallaren fick bollen vid den bortre stolpen, kastade sig fram och stötte in 2-0.

Inget benbrott

Men samtidigt som bollen landade i nätet så fortsatte Diego Costa i hög fart rakt in i stolpen. Vänster ben tog hela smällen och på tv-bilderna syntes ett stort jack i smalbenet på spanjoren.

Costa skrek så högt att han överröstade publiken och ropen av smärta kablades ut i tv-sändningar världen över. Chockade lagkamrater kunde sedan bara se på när spanjoren bars ut från arenan.

Diego Costa tvingades sedan lämna arenan i ambulans. De första rapporterna talar dock om att det inte är ett benbrott utan snarare ett köttsår.

Leder ligan med tre poäng

Atlético vann matchen med 2-0 och leder nu La Liga med tre poäng ner till tvåan Real Madrid. Trots det var det inga glädjescener från spelarna efter slutsignalen med Costas skada i färskt minne.

Atléticos första semifinal i Champions League mot Chelsea spelas den 22 april.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN