Citys stjärnor flög 1 000 mil – för det här...

Publicerad:

FOTBOLL

”Det har varit för mycket regn varje dag”

1 av 5

Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini fruktade att vädret skulle förstöra finalen av Barclays Asia Trophy.

Han fick rätt.

Edin Dzeko stod för en vansinnig straffmiss – och Matija Nastasic bars ut på bår.

Regnet har öst ner i Hong Kong under veckan. Det i kombination med många matcher på kort tid har gjort att gräsmattan på Hong Kong Stadium är i förfärligt dåligt skick.

Arrangörerna bedömde dock att planen var spelbar, och finalen mellan Manchester City och Sunderland sparkades i gång som planerat.

Matchens enda mål prickades in redan i den nionde matchminuten. Det när anfallsstjärnan Edin Dzeko, i position strax utanför straffområdet, bombade in ett volleyskott med vänsterfoten.

Försökte fixa gräsmattan

Regnet gjorde att planen blev – eller åtminstone såg – allt värre ut. I halvtid gick personalen ut med gafflar för att snygga till den.

Frågan är hur mycket det hjälpte.

I den 66:e matchminuten fick Dzeko chansen att från straffpunkten göra sitt andra mål för dagen. Men bosniern fick en fasansfull träff och sköt bollen högt, högt över och upp i publiken. Nästan lika spektakulärt som volleykanonen.

Tio minuter senare halkade mittbackstalangen Matija Nastasic, 20, i leran och gjorde sig illa. Han bars ut på bår med en befarad ljumskskada.

”För mycket regn varje dag”

Inför finalmatchen uttalade sig tränaren Manuel Pellegrini om planens skick, som har varit något av en snackis under veckan.

– Jag vet inte vad som händer om det fortsätter att regna såhär mycket. Det är inte särskilt bra för gräsmattan. Det har varit för mycket regn varje dag, men de jobbar hårt och vi får se hur mattan ser ut i morgon. Det är svårt, sa han till The Telegraph.

Spelarna själva verkar ha ganska roligt åt det halkiga gräset. På klubbens hemsida har man lagt upp en video där bland annat Joe Hart och Vincent Kompany kastar sig och glider på magen á la Jürgen Klinsmann.

Sedan tidigare har Manchester United ställt in sin träning i morgon på grund av regnet och den höga skaderisken.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN