Landslagsmålvakt klar för Tyresö

FOTBOLL

”Hon blir en viktig pusselbit”

Foto: BILDBYRÅN
Tinja-Riikka Korpela här under dam-EM 2013 i en match mot Sverige.

Tyresö satsning för att vinna Champions League går vidare.

Samtliga nyckelspelare blir kvar och dessutom har klubben gjort klart med finska landslagsmålvakten Tinja-Riikka Korpela.

– Jag kommer till Tyresö för att utvecklas mot den absoluta världstoppen, säger finskan.

2013 blev inte riktigt vad Tyresö hade hoppats på. Supercupfinalen mot Kopparbergs/Göteborg slutade med en neslig strafförlust och SM-guldet hamnade i Malmö.

Men året blev inte helt misslyckat, titelmissarna till trots. Stockholmsklubben slog ut hårdsatsande Paris Saint-Germain med sammanlagt 2–1 i Champions Leagues 16-delsfinal och besegrade sedan danska Fortuna Hjörring med 6–1 i åttondelen.

Tyresö har sedan länge påbörjat arbetet för att gå in i 2014 med en starkare trupp än tidigare. Nyckelspelare som Veronica Boquete, Marta och Caroline Seger har alla skrivit på kontrakt som sträcker sig fram till sommaren, Lisa Dahlkvist har ritat på ett nytt ettårsavtal och Madelaine Edlund kommer att göra comeback efter barnafödande.

Och i dag föll fler pusselbitar på plats i Tyresös lagbygge.

Vinterns första nyförvärv

I förmiddags meddelade klubben att amerikanskorna Christen Press, Meghan Klingenberg och Whitney Engen bestämt sig för att spela i klubben efter nyår – och nu på eftermiddagen presenterades vinterns första nyförvärv: Finlands EM-målvakt Tinja-Riikka Korpela.

– Tiinja-Riikka är rutinerad, har bra fötter, är bra i luften och använder sin fysik på ett mycket bra sätt, säger Tyresös tränare Tony Gustavsson i ett pressmeddelande.

Finskan, som besökt både Linköping och Tyresö under hösten, kommer närmast från norska Lilleström där hon spelat sedan 2012. Nu blir hon en viktig kugge i Stockholmslagets jakt på en Champions League-framgång.

– Hon blir en viktig pusselbit i det långsiktiga omställningsarbete som sker parallellt med det kortsiktiga, vår Champions League-satsning under våren, säger Gustavsson.

Korpela gör Tyresö bättre” – läs Anders Nilssons blogg