Jämför PSG med Arsenals succésäsong

FOTBOLL

Arsenal-veteranen: "Det finns många likheter"

Den förre Arsenal-spelaren Pascal Cygan hyllar Paris St Germain.

Fransmannen jämför laget med Arsenals succélag för tio år sedan, då Arsenal gick obesegrade ur Premier League.

– Det finns många likheter mellan dessa två trupper, säger han.

Paris St Germain har öppnat säsongen urstarkt i franska ligan. Efter 15 matcher har man vunnit elva och spelat oavgjort fyra – PSG närmar sig nu FC Nantes rekord från 1995 på 32 raka Ligue 1-matcher utan förlust. Inför kvällens match mot Evian är Parislaget obesegrat i 26 raka ligamatcher.

Detta har fransmannen och den före detta Arsenal-spelaren Pascal Cygan noterat.

Jämför med Arsenals storhetstid

Cygan spelade med Arsenal säsongen 2003/04, då laget hade 26 vinster och tolv oavgjorda matcher av de totalt 38 Premier League-matcher som spelades. Arsenal hade en svit på 49 ligamatcher i rad utan förlust – ett rekord som fortfarande står sig.

– Det finns många likheter mellan dessa två trupper, säger Pascal Cygan enligt Le Parisien.

– De har en stark samhörighet och truppen består av många utlänningar, precis som Arsenal gjorde på den tiden, fortsätter han.

"Kan fungera som motivation"

Laurent Blanc säger att han personligen inte har funderat särskilt mycket på rekordet, men medger att det kan trigga spelarna lite extra.

– Rekordet att vara obesegrat över 32 matcher? Jag visste inte ens att det fanns ett sådant när jag kom till PSG, det är inget jag använder när jag pratar med spelarna. Möjligen skulle det kunna fungera som motivation, men det som intresserar mig är de tre poängen i varje match, säger han.

Pascal Cygan varnar dock för en tuffare vårsäsong, allt eftersom Champions League fortskrider.

– Det kommer att bli en form av avtrubbning i ligan. Killarna kommer att vilja behålla det bra spelet som de haft, och Laurent Blanc kommer att vilja bevara sina bästa spelare, säger han.

Ligamatchen mot Evian i kväll börjar klockan 21.00 och sänds på TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1