Zlatans försvarstal: Cykeln var ett skämt

Uttalar sig efter reaktionerna

Zlatan Ibrahimovic. Foto: Anders Wiklund/TT.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Anders Wiklund/TT.

Zlatan Ibrahimovic-intervjun på juldagen skapade starka reaktioner.

Nu förklarar han sig.

32-åringen menar att kritiken var riktad mot media - inte damlandslaget.

– Cykeln var ett skämt, om än dåligt, säger Zlatan i sin app.

Det var på juldagen som Expressen publicerade en lång intervju med Zlatan Ibrahimovic. Där pratade han om ”bil-gate” med Anders Svensson och hade åsikter om dam- och herrfotboll.

– Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, sa Zlatan bland annat.

– De kan få en cykel med min autograf så blir det bra.

”Tråkig och ledsamt”

Uttalanden kritiserades bland annat av förbundets huvudsponsor Svenska Spel, damlandslagets Nilla Fischer och landslagskaptenen Caroline Seger.

Förbundskaptenen Pia Sundhage, tyckte inte heller om Zlatans citat.

– Tråkigt och ledsamt för svensk fotboll när en lagkapten uttrycker sig så. Det visar på brister i manlig fotbolls värdegrund, sa hon till SVT Sport.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson kom med ett uttalanden på annandagen.

”Riktad mot media”

Nu har Zlatan gått ut och förklarat sig i appen ”Zlatan Unplugged”.

– Jag vill gärna förtydliga att min kritik var och är riktad mot media och hur saker och ting vinklas, säger 32-åringen.

– Damfotbollen har min fulla respekt och de har levererat fantastiska resultat. Jag har inte på något sätt snackat skit om damlandslaget. Om någon påstår något annat, vänligen läs intervjun i sin helhet.

”Cykeln var ett skämt”

Uttalandet om cykeln var ett skämt, enligt Zlatan.

– Jag tycker däremot att Anders Svensson har blivit orättvist behandlad i media och det är det mitt uttalande bygger på, säger PSG-anfallaren.

– Cykeln var ett skämt, om än dåligt, mellan mig och journalisten och jag utgick ifrån att han förstod att det var ett skämt. I tryck blev det inte riktigt lika kul. Det var inte min mening att trampa någon på tårna.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.