Fabregas till attack mot Messi-kritiker

Foto: Fabregas kramar om Messi.
FOTBOLL

Cesc Fabregas, 26, är irriterad.

Han menar att tidningarna i Madrid driver en kampanj mot Lionel Messi, 26.

– Så fort han blir skadad så är det precis som han aldrig har uträttat något, säger Fabregas till La Sexta enligt goal.com.

Lionel Messi blev skadad när Barcelona besegrade Real Betis med 4-1 i mitten av november. 26-åringen var inte nöjd med knäproblemen.

– Man blir sur och arg, sa han till Ole en vecka senare.

Prognosen säger sex-åtta veckor totalt för argentinaren.

”Säger saker som de inte borde”

För några dagar sedan kom det uppgifter om att Messis pappa utreds för att ha tvättat narkotika-pengar.

– Det finns människor som utnyttjar situationen och säger saker som de inte borde göra, helt utan fakta eller bevis, säger Fabregas till La Sexta enligt goal.com.

– Efter sex år av beröm blir folk uttråkade och börjar leta efter saker, som om man måste ändra uppfattning om vem som är bäst. Men Leo är bäst, och han pratar på fotbollsplanen - och det är där han gör det bäst.

Menar att tidningarna favoriserar Ronaldo

Under argentinarens skadeperiod har Cristiano Ronaldo skapat positiva rubriker – bland annat i playoff mot Sverige och sedan satte han målrekord i Champions League.

Barcelonas Cesc Fabregas antyder att tidningarna i Madrid för en kampanj mot Messi och favoriserar Ronaldo. Tidningarna vill att portugisen ska vinna Ballon d'Or.

– Så fort han blir skadad så är det precis som han aldrig har uträttat något, säger Fabregas.

– Men jag har spelat med honom och jag har spelat mot honom. Och jag tror inte att vi kommer att få se en sådan spelare på många, många år.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga