Bekräftat: Klar för allsvenskan

FOTBOLL

Tar över nykomlingen

Henrik Larsson är tillbaka i allsvenskan – som tränare.

På onsdagen presenterade nykomlingen Falkenberg 42-åringen.

– Det här ska bli mycket skoj och inspirerande, säger Larsson till klubbens hemsida.

Under tisdagen skrev Sportbladet om att Falkenberg kommit överens med Henrik Larsson om att ta över tränarposten i klubben. På onsdagen bekräftades nyheten.

– Det är roligt att vi nu kan presentera Henrik Larsson som ny tränare. Vi har träffats flera gånger och noga pratat igenom de förutsättningar vi har i FFF, säger sportchefen Håkan Nilsson till klubbens hemsida.

”Gillar utmaningar”

42-åringen ersätter sin förre assisterande tränare i Landskrona Bois Hans Eklund som gått till Kalmar FF. Uppdraget är Larssons andra som huvudtränare efter åren i Bois 2009-2012.

– Det här ska bli mycket skoj och inspirerande. Jag gillar utmaningar och ser fram emot att lyckas med något som alla utanför Falkenberg verkar tro är en omöjlighet. Jag har fått en bra uppfattning av klubben och efter att ha stämt av med olika personer med god insyn i klubben och noga lyssnat på mig själv och vad jag vill så var det här inget svårt beslut, säger Henrik Larsson till klubbens hemsida.

”Sett en match live”

– Jag har sett Falkenberg live en gång i år och även följt en del matcher på TV. Jag gillar den offensiva och raka spelstilen och det är inte för inte FFF gjorde mer än 60 mål i serien. Klubbens satsning på unga spelare är också mycket intressant och något som jag verkligen gillar. Det ska bli roligt att träna Falkenbergs FF och det är tillsammans med laget och klubben i stort vi ska göra det.

Kontraktet är skrivet över ett år.

ARTIKELN HANDLAR OM