"Jag tar fullt ansvar"

FOTBOLL

David Moyes genomgår en tuff prövning

Foto: David Moyes är pressad i Manchester United.

David Moyes har inte fått någon drömstart i Manchester United.

Laget är hela 13 poäng efter Arsenal och med två raka hemmaförluster i färskt minne är tränaren hårt pressad.

– Jag tar fullt ansvar för resultaten, säger han till BBC.

David Moyes har inte lyckats infria förväntningarna så här långt under sin tid som tränare i Manchester United.

Då 15 omgångar spelats ligger de regerande mästarna endast på en niondeplats i tabellen och det skiljer så mycket som 13 poäng upp till serieledande Arsenal.

I de två senaste hemmamatcherna står laget noterade för två raka 0–1-förluster och coachen, som efterträdde Sir Alex Ferguson på posten i somras, är pressad.

– Jag tar fullt ansvar för resultaten. Jag önskar att de vore mycket bättre och det är jag också övertygad om att de kommer att bli, säger 50-åringen i en intervju med BBC.

Höga krav

Att vara så pass långt ifrån täten när snart halva säsongen spelats är ingen optimal situation för en klubb med Manchester Uniteds krav, vilket Moyes är fullt medveten om.

– Det är tufft för vi förväntas vinna alla matcher. Jag måste se till att få ut det bästa av spelarna och att vi presterar så bra som vi kan.

Bättre i Champions League

Manchester United har fått saker att fungera i betydligt större utsträckning i Champions League. Man är, trots att en gruppspelsmatch återstår, redan klart för åttondelsfinal.

– Den viktigaste uppgiften var att kvalificera oss och det har vi klarat av. Förhoppningsvis kan vi gå obesegrade igenom gruppen, säger Moyes.

Manchester United möter Shakhtar Donetsk på Old Trafford i kväll med avspark 20.45.

ARTIKELN HANDLAR OM