Allsvenskan i fotboll

Kindberg avgår som ordförande i ÖFK

Efter åtalet – Daniel Kindberg lämnar sin post i Östersund

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Daniel Kindberg åtalades i måndags för grovt bokföringsbrott.

Nu har han beslutat att lämna sin post som ordförande i Östersunds FK.

– Jag gör det för att föreningen ska få arbetsro och för att jag ska kunna förbereda mig inför rättegången i vår, säger Kindberg.

Det var tidigare i veckan som Daniel Kindberg, 51, och två andra män – i media omnämnda som Peabmannen och Sollefteåbon – åtalades för grov ekonomisk brottslighet.

ÖFK:s ordförande åtalades för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott samt medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall.

Åklagaren yrkar även på näringsförbud mot Kindberg i en stämningsansökan som lämnades in till tingsrätten i måndags.

”Vill ge arbetsro”

Nu meddelar Östersunds FK att Kindberg avgår som ordförande i föreningen.

– Jag har funderat en längre tid hur jag ska göra men har nu kommit fram till att avgå som ordförande i ÖFK. Jag har pratat om detta med styrelsen under veckan och vill därmed ge föreningen och dess anställda arbetsro, säger Daniel Kindberg till klubbens hemsida.

Kindberg, som har varit oerhört involverad i spelarrekryteringar och försäljningar, lämnar över ansvaret till den nyinsatte tekniska direktören David Webb samt tränaren Ian Burchnell.

ÖFK:s vice ordförande Hans Carlsson tar över ordförandeposten fram till årsmötet i mars månad.

– Hela styrelsen delar Daniel Kindbergs analys och tycker att hans beslut är klokt. Nu börjar valberedningen sitt arbete att hitta nya namn till en stark styrelse i ÖFK som kan leda klubben mot nya framgångar, säger Hans Carlsson.

Erbjuden ny roll i klubben

I en intervju på klubbens hemsida berättar Kindberg samtidigt att han fått ett erbjudande om en ny roll som bollplank för spelarna och ledarna i A-lagsverksamheten.

– Det är en förfrågan att vara delaktig i elitfotboll AB och något jag ska överväga och ge svar efter helgen.

Skulle en sån roll innebära att du har ansvar för spelarrekrytering och synas i media?

– Nej, ifall att skulle ta rollen som ett bollplank gäller det enbart för spelarna samt Ian och de andra ledarna. Men i övrigt kommer jag inte att ha någon annan roll.

Kindberg öppnar även upp för att återvända som ordförande i framtiden.

– Jag ser att ifall jag blir frikänd från de anklagelser i åtalet så kommer jag att ta upp diskussionen med medlemmarna, klubben och organisationen om de vill att jag ska komma tillbaka i någon form.

Publisert:

LÄS VIDARE

Kindberg talar ut efter Uppdrag Granskning – medger ett fel

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Östersunds FK

Daniel Kindberg