Förre Premier League-proffset letar ny klubb – från fängelset

Planerade att skriva brev till klubbarna: ”Det är en galen plan”

Publicerad:

FOTBOLL

2016 dömdes Adam Johnson till sex års fängelse för att han haft sex med en minderårig.

Nu när halva tiden gått har engelsmannen planer på att skriva ett brev till flera klubbar för att rekommendera dem att värva honom.

– Jag trodde helt ärligt att han skämtade när han berättade det för mig, men han var gravallvarlig, säger hans syster Faye.

Den 2 mars 2015 greps Sunderland-mittfältaren Adam Johnson, 31, i sitt hem. Han var då misstänkt för grooming och för att ha haft sex med en 15-årig flicka.

Han erkände sig själv skyldig och ett drygt år senare dömdes han till ett sex år långt fängelsestraff.

Daily Mirror skriver nu att Johnson – som tidigare representerat Middlesbrough, Manchester City och det engelska landslaget – fortfarande drömmer om en återkomst på fotbollsplanen. Detta trots att han suttit inspärrad i snart tre år och fortfarande är en avskydd man i hemlandet.

”Trodde att han skämtade”

Enligt brittisk press ska Johnson haft planer på att skriva ett öppet brev till flera klubbar där han skulle rekommendera dem att värva honom då han eventuellt frisläpps i mars (då han suttit av halva sitt straff).

Brevskrivarplanerna grusades dock av hans familj som tyckte att det var en dålig idé.

– Han tänkte skriva varför klubbarna kunde ha nytta av honom om de gav honom en andra chans. Jag trodde helt ärligt att han skämtade när han berättade det för mig, men han var gravallvarlig, ska systern Faye ha berättat för en vän.

Säger själv att han är i bra form

Adam Johnson – som har en treårig dotter ihop med sin ex-partner Stacey Flounders – har kunnat spela fotboll utanför fängelsets område för att hålla igång formen. Tidigare i år kopplades han ihop med en flytt till amatörklubben Hartlepool United, men de dementerade uppgifterna.

Eftersom han är hatad i England uppger Mirror att han kan tänka sig att flytta till Turkiet, Kina eller Mellanöstern för att kunna spela vidare.

– Han har uppenbarligen fortfarande vad som krävs rent spelmässigt, men det är en galen plan. Hans familj bedömer att hans chanser att spela här i Storbritannien är mycket små och om han skulle reta en hel del människor om han får till en flytt, ska en vän ha sagt enligt tidningen.

Enligt Johnson själv är han ”i bättre form än någonsin”. Enligt källor till tidningen tillbringar han oerhört mycket tid i fängelsets gym.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.