”Då hade jag kanske mördat Robin Olsen”

Tränarens grova utspel efter svenskes tabbe

avAndreas Käck

Robin Olsen stod för två tavlor i helgens match mot Genoa.

Efteråt kom Romas tränare Eusebio Di Francesco med ett grovt utspel.

– Om det andra målet hade godkänts kanske jag hade mördat honom, säger han enligt Dagens Nyheter.

Krisande Roma lyckades besegra Genoa med 3-2.

Detta sedan två svenska spelare hamnat i fokus.

I den 17:e minuten stod Robin Olsen för säsongens första dundertabbe då han tappade landsmannen Oscar Hiljemarks distansskott mellan benen och fick se Krzysztof Piatek peta in 1-0.

I den 32:a minuten höll sig Hiljemark framme igen och satte 2-2 på en hörna.

Och i inledningen av den andra halvleken stod Olsen för ett nytt svagt ingripande, men målet – som gjordes av Darko Lazovics – dömdes bort för offside efter att domaren tagit hjälp av VAR.

Grovt utspel

Det ska Olsen vara glad för. Roma-tränaren Eusebio Di Francesco hade nämligen blivit fly förbannad på svensken om målet hade godkänts. Efter matchen kom han med ett utspel som – även om det sades på skämt – får betraktas som grovt.

– Mellan första och andra halvlek kramade jag om honom (Olsen). Om det hade blivit mål kanske jag hade mördat honom. Nej, jag skämtar, säger Di Francesco och skrattar, enligt Dagens Nyheter.

Svaga betyg för Olsen

Roma vann till slut matchen med 3-2 och tog därmed sin första trepoängare i ligan på över en månad. Robin Olsen fick svaga betyg av de italienska tidningarna, men totalt sett var tränaren Di Francesco nöjd med sitt lag.

– I kväll måste jag berömma killarna, för vi spelade i en väldigt speciell atmosfär, med känslor inombords som vi alla hade. Det fanns protester, och det är vårt eget fel att vi har hamnat här. Det var inte enkelt för killarna, och man ser att vi fortfarande är ett lag med en sjukdomsbild. Men killarna plockade fram stoltheten och viljan att ta hem de här tre poängen, säger han enligt DN.

ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma