Wenger utesluter försäljning av Sánchez och Özil

Foto: TT
Alexis Sanchez och Mesut Özils kontrakt med Arsenal går ut efter den här säsongen.

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Alexis Sánchez och Mesut Özil sitter på utgående kontrakt och ryktas lämna i januari.

Men det kommer inte att ske, åtminstone inte enligt Arsène Wenger.

– Jag utesluter det, säger Arsenal-managern.

Stanna eller icke-stanna, det har varit den stora frågan angående Arsenals två storstjärnor Alexis Sánchez och Mesut Özil denna höst. Båda sitter på utgående kontrakt, slut sommaren 2018. Förutsatt att ingendera förlänger, vilket mycket så här långt tyder på, betyder det att Arsenal måste sälja dem i januari för att få in några pengar.

Men det kommer inte att ske. Inför morgondagens match mot Huddersfield fick Arsène Wenger frågan om Sánchez och Özil kommer at vara i Arsenal 1 februari och gav ett tydligt besked.

– Ja, självklart. Det är vad vi har sagt många gånger. Jag utesluter det (flytt i januari), sa Wenger som sedan fick frågan om beslutet är taget.

”Kan inte se varför det skulle förändras”

– Jag tänker inte på det där varje dag. Som det ser ut nu, så länge som de är här, måste de göra sitt bästa för laget och för klubben. I mitt huvud stannar de tills säsongens slut och det är ett beslut som togs i början av säsongen. Om inte något otroligt händer kan jag inte se varför det skulle förändras.

Sánchez har sagt vara på väg till Manchester City medan Mesut Özil har sagt gå till Manchester United. Frågan är om de kommer att vara kvar även 1 september?

– Jag är inte den enda som kan avgöra det. De två har sitt att säga om det också. Om det är mitt beslut: ja.

ARTIKELN HANDLAR OM