Ingen Zlatan mot Brasilien

FOTBOLL

Missar sista landskampen på Råsunda

Zlatan Ibrahimovic spelar inte mot Brasilien.

Stjärnan störs av en skada och stoppas från sista landskampen på Råsunda.

– Hans fot har inte blivit så mycket bättre som vi hoppades, säger landslagets players manager Marcus Allbäck.

Råsunda är utsålt och Brasiliens stjärnor på plats. I kväll spelas den sista landskampen på nationalarenan innan Friends Arena tar över.

Men Sveriges största stjärna kommer inte till spel. Zlatan Ibrahimovic stod över såväl måndagens som tisdagens träning efter att ha fått en smäll på foten i debutmatchen med Paris Saint-Germain i helgen.

– Det känns som att det går åt rätt håll. Det kändes bättre i foten nu jämfört med i går, så förhoppningsvis kan jag spela, sa Zlatan i går.

Nytt mittfält

Men när startelvan mot Brasilien presenterades fanns Zlatans namn inte med.

– Hans fot har inte blivit så mycket bättre som vi hoppades så dessvärre är det inte möjligt för spel, säger landslagets players manager  Marcus Allbäck till förbundets hemsida.

I stället startar Ola Toivonen som nummer 10 med Marcus Berg framför sig. På mittfältet tar Samuel Holmén plats centralt tillsammans med Pontus Wernbloom medan Christian Wilhelmsson och Rasmus Elm tar hand om kanterna.

– Det blir en nykomponering där. Det är väl inte så mycket att säga om det, det är spelare som har varit med ett tag. Det är väl egentligen Samuel som inte spelat så mycket från start. Men det ska också bli intressant att se, säger Allbäck.

Landskampen mot Brasilien blir ett första test för Blågult inför höstens VM-kval.

– Vi förväntar oss hyftat liknande spel av moståndaren som vi hade mot Frankrike senast i EM. Man vet att brassarna vill att det ska gå fram och tillbaka väldigt fort och kontrar gärna. De är oerhört tekniska också, men det är vi med, säger Allbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM