Barcelonas ledning: ”Vi respekterar Ibra”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:

Klubben tonar ner mötet med Milan och Zlatan

BARCELONA. Årets största återseende är här för Barcelona.

Men klubbens ledning tonar ner det laddade mötet med Zlatan Ibrahimovic.

– Om jag träffar honom kommer jag hälsa som vanligt, vi respekterar honom, säger sportchefen Andoni Zubizarreta före avfärd till Italien.

Frågan är vad som är störst; Barcelonas möte med Milan, eller Barcelonas möte med Zlatan Ibrahimovic? Dagen före match pryds flera spanska förstasidor av Zlatan Ibrahimovic och hans antagonist Pep Guardiola.

"Ett återseende med spänning - Guardiola och Ibra träffas för första gången sedan 'nummer 9' lämnade klubben" skriver Sport, medan Mundo Deportivo, den andra dagliga sporttidningen i Katalonien, fokuserar på Zlatans uttalande i veckan om att Barcelona är världens bästa klubb: "Ibra tar ett steg tillbaka - 'Barça är världens bästa klubb'".

Åkt till Rosengård

Flera tidningar uppmärksammas återigen Zlatans självbiografi och berättar om försäljningssiffrorna i sverige och den politiska debatten om barnfattigdom som den väckt i hemlandet. Spanska Canal Plus ägnar ett femton minuter långt inslag åt Ibrahimovic, där man åkt till Rosengård för att träffa gamla tränare, lärare och vänner till Zlatan Ibrahimovic.

Barcelonas expedition lämnade Spanien på tisdagsmorgonen för att landa i Milano runt lunch, och på flygplatsen rörde de flesta frågorna återigen Zlatan. Men klubbens sportchef, Andoni Zubizarreta, vill tona ner matchen i matchen.

– Vi möter Milan, inte Ibra. Men om jag träffar honom kommer jag hälsa som vanligt, vi respekterar honom, säger "Zubi" på flygplatsen El Prat.

”Vi har gjort vad vi ska”

Han poängterar också att Barcelona vill tillägna andretränaren Tito Vilanova, som opereras för en befarad tumör i halsen i dag, en eventuellt seger men att man också tänker på spelarna Antonio Cassano och Gennaro Gattuso i Milan "som haft svåra stunder på slutet".

– Vi har gjort vad vi ska hittills, men vi vill vinna den här gruppen. Jag vill inte ha ett oavgjort resultat, i Barcelona är spelarna uppfostrade att gå ut och vinna alla matcher, säger Zubizarreta, enligt Munco Deportivo.

Matchen mellan Milan och Barcelona kan komma att avgöra vem som vinner Champions League-gruppen. Barcelona leder grupp H med tio poäng, två mer än Milan på andra plats.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.