Sebastian Larsson om AIK-ryktet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sebastian Larsson kommer enligt Sportbladets uppgifter allt närmare AIK. 

Men mittfältaren är även öppen för att stanna utomlands.

– Det är en bonus att det verkar vara drag och kul kring fotbollen hemma i Sverige, därmed inte sagt att det blir så, säger han.

Sebastian Larsson har kopplats ihop med AIK, Djurgården och IFK Göteborg. För några dagar sedan kunde Sportbladet berätta att AIK leder jakten på mittfältaren. 

Larsson själv menar att ingenting är närmare än något annat. 

– Läser man tidningarna har jag snudd på skrivit på för olika klubbar. Jag förstår spekulationerna, men efter det här ska jag åka hem med familjen till Eskilstuna. Inget är närmare än så, säger han.

”Inte satt någon deadline”

Larssons kontrakt med Hull går ut nu, men om en övergång blir klar nu eller innan VM spelar ingen roll för mittfältaren.

– Det blir som det blir helt enkelt. Jag har inte satt någon deadline att det ska vara klart innan VM, det är heller inte så att det inte kan bli det. I den här branschen går det inte att styra. Jag är avslappnad och har inga problem med att det är spekulationer, det kan vara ganska roligt att läsa, säger Larsson som även är öppen för att fortsätta utomlands. 

– Eventuellt. Men som jag har sagt tidigare är Sverige definitivt ett alternativ. Det har det inte varit överhuvudtaget tidigare under karriären. Sedan om det blir så ska saker och ting stämma. Det finns intresserade klubbar från utlandet och Sverige, var det landar får vi se.

”En bonus”

Larsson vill inte kommentera uppgifterna om att han har fått ett kontraktsförslag från AIK, men sticker inte under stol med att allsvenskan lockar.

– Det är en bonus att det verkar vara drag och kul kring fotbollen hemma i Sverige, mer än på länge kanske. Men därmed sagt är det inte säkert att det blir så, säger han. 

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.