LFC:s förstamålvakt är gravid – avslutar säsongen i förtid

avErik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Linköping- och landslagsmålvakten Hilda Carlén är gravid.

26-åringen kommer därmed avsluta säsongen i förtid och gör sin sista match mot Hammarby den 24 maj.

– Ibland tar livet vändningar som man verkligen inte är beredd på, säger hon i ett pressmeddelande.

Det händer mycket i Linköpings FC för stunden. För två veckor sedan sparkade man den dåvarande huvudtränaren Marcus Walfridsson och i helgen som gick förlorade man finalen i svenska cupen.

”Oplanerat”

Nu får man också klara sig utan sin förstamålvakt resten av säsongen. På onsdagseftermiddagen gick de regerande mästarna ut och meddelade att Hilda Carlén är gravid och därmed bara spelar ytterligare två matcher.

Jag är såklart otroligt glad att jag och min pojkvän väntar barn, hur oplanerat det än må vara. Samtidigt känner jag en stor klump i magen av att lämna laget när jag precis kommit hit, men som sagt, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, säger Carlén.

Två matcher kvar

Den svenska landslagsmålvakten kom till Linköping från Piteå inför den här säsongen. Carlén har vaktat målet i samtliga matcher för LFC i damallsvenskan och gör sin sista batalj mot Hammarby den 24 maj.

– Jag är väldigt tacksam att både klubben och laget har bemött mig på det sättet som de gjort. Det visar bara på att klubben är ytterst professionell. Jag vill önska laget lycka till under året, jag kommer göra allt för att stötta så mycket jag bara kan, säger hon i pressmeddelandet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM