Fischer avslöjar: ”Diamantbollen gick sönder”

Välte över soffbordet när mamma Åsa öppnade paketet

avDaniel Sörensen, TT

Det var ett efterlängtat besked för Nilla Fischer – efter tio långa års väntan hade hon äntligen belönats med Diamantbollen för sina insatser i det svenska landslaget samt i klubblaget Wolfsburg.

Men det tog inte lång tid innan drömmen förvandlades till en mardröm. Bara tio dagar efter Fotbollsgalan gick priset sönder, berättar Fischer för Sydsvenskan.

Nilla Fischer tilldelades Diamantbollen som årets bästa kvinnliga fotbollsspelare för första gången på Fotbollsgalan.

Den 34-åriga mittbacken har tidigare representerat bland annat Kristianstad, LdB Malmö och Linköping, men håller sedan 2013 till i tyska Wolfsburg.

Trots de skördade framgångarna både i diverse klubblag samt i landslaget har hon aldrig tidigare belönats med den prestigefyllda Diamantbollen – men efter tio års väntan fick hon äntligen den bekräftelse hon längtat efter.

Efter att hon mottog priset på galan höll hon ett uppmärksammat tal för att belysa vikten av jämställdhet inom fotbollen.

Gick sönder efter fem minuter

För Sydsvenskan berättar nu Fischer vad som hände med priset efter det att hon tog emot det på Fotbollsgalan.

Direkt efter att hennes mamma Åsa packat upp priset, som skickades till Skåne, var den nämligen sönder. Glaskonstverket ska ha vält på soffbordet.

– Hon undrade om hon fick packa upp paketet och det fick hon såklart. Det tog fem minuter från att den var uppackad till att den gick sönder, säger Nilla Fischer till Sydsvenskan.

Kommer få nytt pris

– Jag trodde först hon skämtade, men sedan ringde hon upp och var väldigt, väldigt, ja vad ska man säga..., fortsätter hon.

Sydsvenskan, som delar ut priset tillsammans med Svenska fotbollförbundet, kommer nu att se till att Wolfburgspelaren får ett nytt pris.

Fischer säger att hon var småknäckt men att hon är glad att det kommer att lösa sig och att hennes mamma nu lovat att inte öppna paketet nästa gång.

ARTIKELN HANDLAR OM