Då: Spelade VM-final Nu: Sitter i fängelse

avMartin Tolén

Svenskarnas lagkamrat slog man medvetslös

Eljero Elia spelade VM-final för Nederländerna 2010 och spåddes en lysande framtid.

I natt hamnade den 29-årige Feyenoordspelaren i fängelse.

Eljero Elia, 29, var 2010 en av Europas hetaste spelare.

Den kvicke yttern hoppade bland annat in i Nederländernas VM-final mot Spanien 2010 och jagades av flera storklubbar i Europa.

Slog man medvetslös

Klubbvalet föll på Juventus och därefter har karriären gått i stå. Han gjorde bara fyra matcher i Juventuströjan och har därefter representerat Werder Bremen och Southampton innan Elia nu är klubbkamrat med Pär Hansson och Simon Gustafson i Feyenoord.

Men nu har Elia åkt på ytterligare ett bakslag i karriären.

I natt åkte yttermittfältaren in i fängelse.

Efter Feyenoords cupseger med 3–1 mot AZ Alkmaar i torsdags ska Elia ha varit på en nattklubb. Senare ska han ha slagit en 26-årig man medvetslös inne i ett parkeringsgarage.

Ett antal vittnen och videobilder kunde sätta dit Elia som hämtades av polis under måndagen och tillbringade natten i en fängelsecell, enligt Algemeener Dagblad.

”Förstår att han hålls längre”

Feyenoord bekräftar att Elia gripits av polis och tillbringat natten i fängelse, men hänvisar alla kommentarer till fotbollsstjärnans advokat.

– Eljero Elia är för närvarande på förhör hos polisen och jag förstår att han hålls längre. Det finns fortfarande vittnen att höra, säger advokaten Jan Kabalt. 

ARTIKELN HANDLAR OM