Klopp: ”Vi måste förändra många saker”

FOTBOLL

Liverpool måste satsa på att vara en titelutmanare snarare än en dominant.

Det är en omöjlighet att vinna ligan flera år i rad menar Liverpools tränare Jürgen Klopp.

– Att vara en utmanare är möjligt. Det är vad vi behöver vara i framtiden, säger Klopp till The Guardian.

Liverpools tränare kommer ihåg dagarna då Anfield och Old Trafford prenumererade på ligatitlar. Men de dagarna är över. Den ekonomiska situationen i ligan gör det omöjligt att vara så dominerande i England, menar han.

– Den finansella potentialen hos alla klubbar är för stor. Men man kan alltid vara en del av det och att vara en utmanare är möjligt. Det är vad vi behöver vara i framtiden, säger Klopp enligt The Guardian.

"Vi måste förändra många saker"

För att Liverpool ska klara av att vara en ständig utmanare till titeln behöver saker och ting förändras. Det räcker inte att ha en historia, ett stort tränarnamn eller tunga spelarnamn, menar Klopp.

– För att bli framgångsrika i framtiden måste vi lära oss många saker. Den första är att vi måste jobba riktigt hårt för att ta oss dit. Sättet vi spelar fotboll på influeras av några saker. Hur vi tränar och vilka spelare vi har. Vi måste förändra många saker för att bli framgångsrika, säger tysken. 

Det regnar i Manchester

Jürgen Klopp menar att han passar in perfekt i rollen som tränare för Liverpool.

– De behöver lite hjälp. De behöver en hand från någon som är tålmodig och kan hantera pressen från utsidan. Jag kan hantera det här, säger Klopp.

Det kommer vara en utmaning, men den tyska tränaren menar att han gillar det, och att alla klubbar står inför olika problem.

– Jag är inte den smartaste, men jag älskar utmaningar. Hade det varit lättare om jag gått till en annan klubb? De hade haft andra problem. Nästa säsong kommer Pep Guardiola märka att de regnar mer i Manchester än i München. Alla dagar är inte lätta, säger Klopp.

ARTIKELN HANDLAR OM