Henrik Larsson blir inte anmäld

avMartin Tolén

Förbundet backar: ”Har aldrig varit aktuellt”

Henrik Larsson riskerade straff för att han gjorde sig redo för att slåss.

Men nu backar svenska fotbollförbundet.

Den förre Helsingborgstränaren blir inte anmäld.

”Detta är en intern fråga för HIF”, skriver SvFF.

Helsingborgs IF trillade ur allsvenskan och skandalscener utbröt.

Flera maskerade personer tog sig in på planen och slet av Jordan Larssons matchtröja och utdelade ett knytnävsslag mot anfallaren.

Efteråt meddelade säkerhetsdelegaten Stefan Winqvist att både HIF:s bristande säkerhet och tränaren Henrik Larssons uppträdande skulle anmälas.

– Larsson går ju i någon form av ställning mot fansen, gör sig redo att slåss. Det kommer vi också ta med i anmälan till riksombudet, sa Winqvist till Sportbladet i måndags.

Backar: Henke inte anmäld

Men nu backar svenska fotbollförbundet.

I ett förtydligande på sin hemsida meddelar förbundet att Henrik Larsson inte kommer att bli anmäld till disciplinnämnden eller riksombudet.

”Detta har aldrig varit aktuellt från delegaternas sida. Delegaterna har skrivit om incidenten i sin rapport, där det framgår att Henrik Larsson, Jordan Larsson och Mats-Ola Schulze inte följer direktiv från säkerhetsansvarig angående vad man skall göra efter slutsignalen och att detta är en intern fråga för HIF”, skriver förbundet.

I stället är det tre punkter som delegaterna anmärkt på.

Att HIF-supportrar tog sig in på planen, bengalbränning och bristande bedömning kopplat till säkerhet i uttaget av antal ordningsvakter.

Henrik Larsson lämnade i går sitt uppdrag som tränare i Helsingborg.