Här sker det igen: ”Håller extra koll”

FOTBOLL

Rosenberg utvisad – får ändå spela finalen

Foto: C MORE

Markus Rosenberg armbågade Häckens Emil Wahlström i ansiktet och fick rött kort.

Ändå kan MFF-anfallaren spela torsdagens cupfinal – om han väntar med att yttra sig om händelsen ett par dagar.

– Han har en vecka på sig, säger Disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth.

Foto: Bildbyrån

Mönstret känns igen.

MFF:s Markus Rosenberg har en tendens att använda sina armar och armbågar för att ge sig själv fördel i dueller. Nu har han fått sitt första röda kort för säsongen 2016.

Rosenberg byttes in i 70:e minuten, när MFF ledde med 3-0 mot Häcken, och i den första tilläggsminuten slevade domaren upp det blodröda kortet efter en närkamp med Emil Wahlström.

På reprisen syntes att Rosenbergs armbåge var uppe i försvararens ansikte, även om det inte rörde sig om en hård slagrörelse.

”Håller extra koll”

C Mores expert Anders Andersson menar att domarna håller extra koll på Rosenberg.

– Inget snack om saken. Han spelar på gränsen och domarna jag pratat med säger att de har haft svårt att ”komma åt honom”, eftersom han är skicklig på att dölja det där. Men visst har de extra koll på honom, säger Andersson.

Får spela finalen

Förseelsen gör att Markus Rosenberg stängs av i det allsvenska Skånederbyt mot Helsingborg nästa söndag. Däremot verkar inte torsdagens cupfinal mot Häcken ligga i farozonen – så vida inte Rosenberg själv skyndar på sitt ärende.

– Jag misstänker att domaren kommer att anmäla honom till oss i samband med matchrapporten. Om det blir aktuellt med ytterligare avstängning så gäller den all fotboll, också cupmatcher, men till på torsdag kommer vi troligen inte hinna behandla det, säger Disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth.

Varför hinner ni inte?

– För att spelaren får en vecka på sig att yttra sig, så det är upp till honom om han vill yttra sig snabbt.

ARTIKELN HANDLAR OM