Hundratals tog emot Manchester United

FOTBOLL

Fansen väntade utanför hotellet

1 av 2

GÖTEBORG. Här anländer Zlatan Ibrahimovic till Göteborg.

Strax efter 13 körde Manchester Uniteds buss in framför Sankt Jörgens Hotel och släppte av spelarna.

300 personer stod utanför avspärrningarna när Zlatan kom ut, vinkandes till supportrarna.

Säkerhetspådraget kring Manchester United och Zlatan Ibrahimovic är enormt. Hela vägen från Landvetter flygplats spärrade poliseskorten av alla tre filerna, så ingen kunde köra om de två United-bussarna. Och ovanför cirklade hela vägen en polishelikopter för att hålla koll från luften.

Hela parkeringen avspärrad

På grund av trafikstockningar in mot centrala Göteborg valde polisen att leda bussarna söder om Göteborg i stället för att köra genom staden. På vägen fick Zlatan därmed möjlighet att visa de nya lagkamraterna Göteborg från Älvsborgsbron.

Kring spahotellet Sankt Jörgens på Hisingen stod drygt 300 supportrar och väntade på sina idoler. Hela parkeringen var avspärrad med stora kravallstaket och mellan staketet och hotellentrén stod tiotalet vakter och poliser för att se till att ingen försökte hoppa in till spelarna.

Zlatan bland de sista

José Mourinho var bland de första att komma ur bussen. Phil Jones var först ut av spelarna, följt av Wayne Rooney och Daley Blind. Samtliga gick rätt in på hotellet utan att ge någon reaktion till supportrarna. Ljudnivån från supportrarna steg ändå, framför allt när Mourinho och Rooney kom ut.

Störst jubel blev det förstås när Zlatan Ibrahimovic kom ut, och han var också den ende som vinkade till supportrarna. Iklädd Manchester Uniteds grå träningsjacka kom han ut bland de sista, tittade snabbt upp på människorna utanför staketet och vinkade sen snabbt ut till supportrarna innan han försvann in genom hotellentrén.

ARTIKELN HANDLAR OM