Henok: ”Vill inte ge falska förhoppningar”

FOTBOLL

Henok är tillbaka.

Om det blir spel med AIK redan i sommar?

Tveksamt.

– Jag vill inte ge någon falska förhoppningar, säger anfallaren.

Det var en avslappnad Henok Goitom som sprang runt på AIK:s träning. Han skrattade med Jos Hooiveld, instruerade Ebenezer Ofori och körde kvadraten tillsammans med Eero Markkanen. 32-åringen kommer under sommaren regelbundet delta i Rikard Norlings träningspass. Ett besked som naturligtvis får alla supportrar att drömma om en comeback i AIK-tröjan. Kan skyttekungen komma tillbaka till svensk fotboll efter bara två månader på kontinenten?

”Väldigt tacksam”

Nja. Tidigare har Henok Goitom, i Sportbladet, förklarat att han i första hand hoppas fortsätta sin fotbollskarriär utomlands, och den inställningen verkar fortfarande gälla.

– Jag hade en förfrågan som jag ställde till AIK, om jag kunde få hålla i gång här. Jag blir bara glad över att de öppnar dörren och är väldigt tacksam för att få komma tillbaka till Karlberg (träningsanläggningen) och träffa lite gamla lagkamrater.

Hur var det att vara tillbaka?

– Det har inte så lång tid så det var nästan som jag var här i går. Det är ingen nostalgi eller att man snackar gamla minnen. Vi har ändå haft kontakt under månaderna så det här är bara naturligt.

Vill inte ge falska förhoppningar

Henok Goitom förstår att många supportrar blir uppeldade av hans närvaro, men...

– Jag vill inte ge falska förhoppningar till någon. Som sagt: jag är här för att hålla igång. Vi får se vad som händer i framtiden. Jag menar, varför ska man stänga någon dörr? Sen är frågan hur öppen den är. Det får vi ta i framtiden. Jag vill inte att – om det inte blir av – att någon ska säga att "du gav oss falska förhoppningar". Jag håller i gång och så får vi se vad som händer.

Henok om Norling

Hur ser du på Rikard Norling som tränare?

– Det är svårt för mig att säga. Jag har hört lite rykten om hur han vill spela. Men jag kan inte riktigt veta eftersom jag inte tränade med laget i dag. Det kan lagkamraterna bättre.

Men du kommer vara med och träna nu i några veckor framöver?

– Ja, exakt. Sen blir det väl någon semester inplanerad också. Annars blir frugan arg på mig. Men jag kör åtminstone den här veckan.

Rikard Norling är glad över att Goitom deltar på träningen, men vill inte säga för mycket om spelarens framtid i AIK.

– Det handlar om att föra den dialogen internt med Henok. Han är här nu och dörren är öppen. Han passar bra i en AIK-skrud.

Hur ser du på honom som spelare?

– Man märker på honom att fotboll är viktigt som livet självt. Han har en stor passion och är i princip filosofiskt inställd till fotbollen. Det syns på planen för han äger den lilla extra relationen med sin medspelare, och förståelsen för hur man bäst kan skada sin motståndare.

ARTIKELN HANDLAR OM