Uppgifter: Guardiolas första värvning nära

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Baskisk radio slår fast: Prislappen 460 miljoner

Aymeric Laporte.
Foto: TT
Aymeric Laporte.

Pep Guardiola kan redan ha säkrat sitt första köp som Manchester City-tränare.

Enligt i sammanhanget mycket trovärdiga baskiska radiostationen EITB kommer klubben betala motsvarande 460 miljoner kronor för Athletic Bilbaos Aymeric Laporte.

Med Vincent Kompanys skadeproblem och andra Manchester City-backars mer allmänna fotbollsproblem har alla förväntat sig att City ska förstärka försvaret till kommande säsong. Av allt att döma är en värvning nu redan mycket nära att gå i lås trots att nye tränaren Pep Guardiola ännu inte tillträtt.

Redan förhandlat kontrakt

Enligt radiostationen EITB, som har god insyn i den baskiska klubben Athletic Bilbao, så har Aymeric Laportes agent träffat Citys sportchef Txiki Begiristain för att diskutera 21-åringens personliga avtal. Förhandlingarna är möjliga då City samtidigt ska ha uttryckt sin intention att betala Laportes utköpsklausul, på motsvarande 460 miljoner kronor, som finns inskrivet i talangens avtal med Athletic.

Laporte spelar för det franska U21-landslaget och har länge ansetts som en av världens främsta försvarstalanger. Han debuterade för Athletic Bilbao 2012 och har trots sin ringa ålder hunnit med över 100 matcher i spanska La Liga och blev säsongen 2013/14 uttagen i årets lag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.