”Visste inte vad man gjorde fel”

avJohannes Hägglund

FOTBOLL

Norrköpings matchhjälte om tuffa tiden

Foto: Bildbyrån
Blomqvist jublar efter sitt 2-1-mål mot Hammarby

NORRKÖPING. Fyra minuter. Mer speltid än så fick inte Andreas Blomqvist i den danska ligan.

För Sportbladet berättar Norrköpings nyförvärv om den tuffa tiden i Ålborg.

– Man visste inte vad man gjorde för fel, säger 23-åringen.

Andreas Blomqvist, 23, värvades till Norrköping inför den här säsongen och efter att ha fått hoppa in i de tre första matcherna har han startat tre i rad – och i förra matchen blev han matchhjälte med sitt 2-1-mål mot Hammarby.

– Riktigt skönt för mig personligen. Viktigaste är såklart att laget vinner, men det var jätteskönt att göra mål. Jag har haft så mycket chanser de senaste matcherna och det hade satt sig lite i huvudet måste jag erkänna, säger Blomqvist.

”Självförtroendet fick sig en törn”

Han har annars en rätt tuff tid bakom sig. Han gjorde succé i Mjällby 2014 och såldes till danska Ålborg, men tiden där blev inte alls som den 23-årige mittfältaren hade tänkt sig. Han fick göra ett inhopp (fyra minuter) i den danska ligan på vårsäsongen i fjol och den här säsongen blev det inte någon speltid alls i ligan.

– Klart att självförtroendet fick sig en törn. Man visste inte vad man gjorde för fel. Man blev bara satt på kanten.

Du fick ingen förklaring till varför?

– Nä. Jag blev värvad av sportchefen och sedan bytte vi tränare efter ett halvår. Det är viktigt att ha en tränare som tror på en. Jag fick inte särskilt många chanser, säger Blomqvist, som trots att han fick väldigt lite speltid väljer att se positivt på tiden i Danmark.

– Det var grymma träningsmöjligheter och jag har mognat på det personliga planet. Man lär sig hela tiden.

Hur frustrerande var det?

– Klart det är frustrerade, men det var som sagt en fin träningsmiljö att vara i. Jag hade spelat i Mjällby och där var det mycket långa bollar, men där hittade man tillbaka till sig själv, i ett mer spelande lag. Men man saknade verkligen att spela inför en stor publik, som här i Norrköping, säger Blomqvist.

Hur var självförtroendet när du kom till Norrköping?

– Det tog lite tid att komma in i det. Jag hade inte spelat matcher på ett tag, men nu känner jag att jag bidrar och det är det jag vill göra, säger han.

Serieledande Norrköping möter i kväll sexan Helsingborg.