Rosengård vidare i CL med ett nödrop

FOTBOLL

MALMÖ. FC Rosengård skapade massor av målchanser men gjorde inget mål.

Det räckte ändå för att avancera till åttondelsfinal i Champions League.

– Vi måste vara bättre i nästa match. Att skapa så mycket och inte ens göra ett mål är inte bra, säger Marta.

Oavgjort 0–0 mot Breidablik var tillräckligt eftersom Rosengård vann med 1–0 på Island i första mötet.

– Jag är nöjd med att vårt spel fungerade så bra. Även om vi saknade en del individualister på planen har vi fortfarande så bra spelare att vi kan skapa så många chanser, säger tränaren Jack Majgaard Jensen.

Som inte kunde vara nöjd med resultatet frånsett att man tig sig vidare.

– Resultat i fotboll är alltid svårt att påverka men du kan påverka prestationen till resultatet. Vår prestation i dag borde räckt till en klar seger.

– I en normal match vinner vi kanske med 4–0 eller 4–1. För mig var det viktigt att vi kunde sätta tempo och ha energin som gjorde att vi kunde skapa de chanser vi gjorde. Det tycker jag såg bra ut.

Träffade både stolpe och ribba

Marta och Natasa Andonova sköt i ribban. Ilina Salmi prickade stolpen. Ella Masar McLeod sköt och nickade över flera gånger om. Lina Nilsson matade hörnor och frisparkar som gav fina nicklägen.

Rosengård borde vunnit stort men kunde inte spräcka nollan.

Det är så klart oroande inför en åttondel mot tuffare motstånd. Breidablik var lägst rankat av alla lagen i Champions League.

– Vill man gå långt i Champions League måste vi göra mål på såna chanser som vi hade. Vi hade kanske inte så bra avslut och kunde haft bättre kommunikation i laget också, säger Marta.

Stjärnor saknades

Som är den som får skapa trycket framåt när skadade Lotta Schelin och Lieke Martens saknas. Dessa behövs på planen när nästa omgång ska spelas.

Jack Majgaard Jensen tror på en bra avslutning på det här året även om Rosengård inte kommer att vinna allsvenskan.

– Vi vinner de tre sista matcherna i allsvenskan och vi vinner i cupen också. Och så vinner vi de två matcher som återstår i Champions League i år.

Stefan Alfelt