Durmaz: "Jag skiter fullständigt i betygen"

avMichael Wagner

Toulousestjärnan om varför han inte pratade med media: "Hade bråttom hämta familjen till flyget"

1 av 3 | Foto: Andreas Bardell | Bildbyrån

Landslagsstjärnan Jimmy Durmaz, 27, förnekar bestämt att det var dåliga betyg som gjorde att han inte pratade med media efter segermatchen mot Bulgarien.

– Jag skiter fullständigt i om jag får låga betyg. Sånt tillhör fotbollen.

– Jag hade jättebråttom att hämta familjen innan vi skulle med flyget, säger han till Sportbladet.

Både John Guidetti och Jimmy Durmaz gick genom den mixade zonen efter Sveriges VM-kvalseger mot Bulgarien i måndags kväll utan att stanna och ge några intervjuer eller kommentarer.

Två spelare som i vanliga fall brukar vara frikostiga med att svara på frågor.

Båda fick låga betyg

Båda spelarna tillhörde de svenskar som fick hårdast kritik med ettor i betyg efter den knappa 1-0-segern mot Luxemburg i fredags och detta sattes i samband med mediadissen.

Men Durmaz skrattar lätt åt det när han pratar med Sportbladet:

– Nej, nej, det stämmer inte alls. Jag var ombytt och klar i civila kläder för att snabbt åka och plocka upp familjen innan vi skulle till flyget.

– Det var därför jag hade mer bråttom än Ola (Toivonen). Jag trodde att Lasse Richt (landslagschef på SvFF) hade förklarat det för de som eventuellt ville prata med mig.

Inga problem med media

– Jag har inga problem att prata med media och kommer aldrig ha det, säger Durmaz.

Hur reagerade du trots allt på att du fick lågt betyg mot Luxemburg?

– Haha, det skiter jag fullständigt i! Det kan du skriva. Det skulle jag inte hänga upp mig på. Det viktigaste är att jag vet hur min egen insats har varit, vad tränaren och mina lagkamrater tycker.

– Bra betyg är en bonus. Det händer ju även att man blir överraskad över att man fått ett högt betyg också…haha.

– I vissa matcher vet inte media eller åskådarna vad man har för uppgift på planen och då påverkar det. Som sagt, vilka betyg det än blir så är det något man måste acceptera. Det är ert jobb, säger Durmaz.

Kollar du betygen?

– Ja, om jag hamnar vid en tidning eller läser något på nätet. Men jag går inte in för att kolla just betygen. Jag hörde från andra att jag hade fått en etta efter Luxemburgsmatchen. Jag tycker att jag gjorde en okej match. Det betyget beror kanske på att förväntningarna var höga på mig.

Fler mål=höga betyg

– Det är en hårfin skillnad. Hade vi gjort ett par, tre mål ytterligare, som vi kunde ha gjort, så hade vi nog fått väldigt höga betyg.

– Ibland ser folk och media annorlunda på matcherna än vad vi själva gör. Så är det och det är inte så mycket att hänga upp sig på.

Har du fått någon påminnelse hemma i Toulouse nu om den kommande VM-kvalmatchen mot Frankrike?

– En supporter frågade om jag kommer spela lika bra mot Frankrike nästa månad. ”Ännu bättre!” svarade jag.

Vad tror du om chanserna?

– Det blir tufft, en ännu svårare match än Holland hemma. Vi måste lyckas bättre med att ha ett eget spel, kunna hålla i och vila med bollen. Vi är på rätt väg och det är ingen omöjlig uppgift.

För Toulousesvenskarna Ola Toivonen och Jimmy Durmaz väntar ligamatch redan på fredag kväll, hemma mot tabelltvåan Monaco.

Svenskarna hyllas

Den blågula duon får stor del i och beröm för Toulouses positiva inledning där laget ligger på fjärde plats i Ligue 1.

– Jag är väldigt nöjd med klubbytet. Tränaren och sportchefen ville verkligen ha mig och de använder mig på ett sätt där mina kvaliteter kommer fram. Jag ska ha mycket boll hela tiden. Mycket av offensiven går genom mig och jag får ta risker.

Känner du att inledningen i Frankrike har påverkat dig i landslaget?

– Ja. Jag har både självförtroendet och jag har fått spela mer. Nu spelade jag två gånger 90 minuter med landslaget, hade både orken för det och utan att ha några problem med kroppen nu efteråt, säger Durmaz.