Dif:s derbyglädje: Radetinac tillbaka

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Kan de bryta förbannelsen med stjärnan på planen?

Foto: Foto: Bildbyrån
Haris Radetinac drog av korsbandet i mitten av juli i fjol.

Här är Djurgårdens sköna derbybesked.
Haris Radetinac kan spela – efter ett knappt års skadefrånvaro.

– Det är en jäkla boost för oss, säger sportchefen Bosse Andersson.

Efter en succévår 2015 – med sex målgivande passningar – hände det som inte fick hända Haris Radetinac. Yttern drog av korsbandet på en träning i mitten av juli och har inte spelat allsvensk fotboll sedan dess. Ett tungt slag för Djurgården, då Radetinacs kantspel var en bärande del av lagets offensiva spel.

Radetinac redo för derby

– Det var jobbigt för oss. Särskilt eftersom vi också sålde Martin Broberg, säger sportchefen Bosse Andersson.

Nu – 10 månader senare – är han tillbaka. Efter att ha tränat ordentligt med laget under en dryg måndag är 30-årige Haris Radetinac återigen redo för hetluften, enligt Sportbladets uppgifter, och kan spela i derbyt mot AIK.

”Ställer upp med bästa laget”

– Han har spelat två U21-matcher och tränat bra. Kroppen svarade som den skulle och nu är han uttagen i truppen, bekräftar sportchefen Andersson och fortsätter:

– Vi ställer upp med bästa möjliga lag och han är en av dom.

”En jäkla boost”

Hur känns det att få tillbaka Haris lagom till derbyt?

– Det är en jäkla boost för oss. Det är en skicklig spelare som vi inte haft tillgänglig under en längre tid. Skitkul att han är tillbaka.

Radetinac inleder dock sin comebackmatch på bänken. Jesper Karlström är en annan mittfältskollega som är tillbaka i spel efter långtidsskada. Lagkaptenen och spelmotorn Kevin Walker är dock fortsatt skadad och inte med i truppen.

Djurgårdens senaste derbysegern kom 11 september 2011 – det är nu fyra och ett halvt år sedan. Matchen mot AIK spelas på Friends Arena och avspark är 19.00 på måndag.

Publicerad: