Klubb inte klar – kan bli Serie A för Zlatan

FOTBOLL

Uppgifter till Sportbladet: Jagas fortfarande i Italien

MILANO. Zlatan Ibrahimovics framtid är inte avgjord.

Det uppger källor i hans agent Mino Raiolas absoluta närhet.

Enligt samstämmiga uppgifter har han ännu inte skrivit på för någon klubb.

Foto: Gonzalo Higuain.

– Min framtid är redan skriven.

Zlatan Ibrahimovics ord efter hans tårfyllda avsked från PSG.

Inom kort väntas besked om var han hamnar och om han spelar vidare. Mycket talar för MLS eller Premier League.

Men enligt uppgifter som Sportbladet tagit del av så är inget klart med någon klubb ännu.

– Förhandlingar pågår för fullt, men inget är avgjort. Allt är ett spel, skenet ska upprätthållas och det är naturligt att Ibra säger så utåt, uppger en kontakt i Milano.

”Vill sälja Higuain”

Zlatans agent Mino Raiola är nyss hemkommen från Miami. Om han varit i Los Angeles också, under USA-resan, är mer oklart.

Medan de mest troliga valen för Zlatan nu tycks vara MLS eller Premier League, förekommer dock i Italien uppgifter, på nytt, om även Napoli.

– Napoli vill sälja Higuain nu när de kan tjäna maximalt på honom och plocka in Ibra på tvåårskontrakt, säger en källa.

Mino Raiola sa så sent som i december i fjol i en italiensk radiointervju att ”Zlatan har alltid drömt om att avsluta karriären i Neapel”.

Gonzalo Higuain slog i går kväll Gunnar Nordahls 66 år gamla målrekord på 35 mål på en säsong när han satte det 36:e och firades som en kung efter Napoli-Frosinone.

Erbjuds tvåårskontrakt

Higuain har redan tidigare uppgetts vara en tänkbar ersättare till Zlatan i PSG, liksom Neymar och Cristiano Ronaldo. Napoli skulle då behöva en vinnare, som Zlatan. Enligt uppgifterna från Neapel skulle Ibra erbjudas ett tvåårskontrakt, två säsonger för 15 miljoner euro för att bli ”Maradonas arvtagare”.

Uppgifterna tillbakavisas dock helt av folk kring Zlatan. Milan uppges däremot fortfarande vara med i leken men där är problemet ovissheten kring framtiden med ägare och pengar.

– Det kommer att bli en speciallösning, sa Raiola tidigare i maj, i en intervju med Gazzetta dello Sport.

Vad den lösningen innebär återstår att se medan förhandlingarna kring Zlatans framtid fortsätter för fullt bakom kulisserna och där alltså inget uppges vara påskrivet för någon – än.