Cibicki fixade kryss mot Helsingborg

FOTBOLL

JÖNKÖPING. Helsingborg var på väg mot andraplatsen – då klev Pawel Cibicki fram.

Jönköpings MFF-lån satte kvitteringen och såg därmed till att hålla HIF utanför topp-5 i tabellen.

– Extra skönt att göra mål mot dem. Som Malmöpåg gillar man inte Helsingborg, säger Cibicki.

Helsingborg inledde säsongen med tre raka matcher utan seger, men efter nederlaget mot Hammarby hittade de formen och var fram till i går seriens formstarkaste lag tillsammans med Norrköping och Malmö (tolv poäng på fem matcher). När Frederik Helstrup nickade in 1-0 mot Jönköping var Helsingborg tvåa i allsvenskan, men i andra halvlek klev Jönköpings Malmö FF-lån Pawel Cibicki, 22, fram och med sitt 1-1-mål såg han till att hålla Helsingborg utanför topp-5.

– Alltid roligt att göra mål, men jag hade hellre tagit tre poäng, säger Cibicki.

– Men klart att det var extra skönt att gör det på Helsingborg, som Malmöspelare och Malmöpåg gillar man inte Helsingborg, så är det bara och det vet nog alla, säger Cibicki.

Klev uppåt i skytteligan

Målet mot Helsingborg var hans fjärde för säsongen och det placerar honom på en delad sjätteplats i skytteligan.

– Det är framför allt sammanhållningen som gör att jag trivs så bra här. Det är alla för en och vi krigar tillsammans, och det är det som har tagit oss så här långt. Ingen är större än någon annan, säger Cibicki, som hyllas av tränaren Jimmy Thelin.

– Han har varit jättebra. Han är duktigt i försvarsspelet och bra i djupled. Han gör det han ska, säger Thelin.

Efter 1-1 mot Jönköping ligger Helsingborg sexa i tabellen, med en match mer spelad än övriga lag. J-Södra ligger en poäng bakom HIF och Henrik Larsson är imponerad av nykomlingen.

– Jönköping spelar en fin fotboll, temporikt passningsspel. Många lag kommer att komma hit och ha det tufft mot J-Södra, säger Helsingborgstränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM