”Jag skulle vilja vara inblandad”

FOTBOLL

Guus Hiddink kan bli kvar i Chelsea

1 av 2 | Foto: Guus Hiddink.

Antonio Conte tränar Chelsea nästa säsong.

Men det betyder inte nödvändigtvis att Guus Hiddink lämnar.

– Det är inte garanterat att jag lämnar, säger holländaren om sin framtid i Chelsea.

Det var i december i fjol som Guus Hiddink klev in som ersättare till sparkade José Mourinho. Men jobbet skulle inte bli permanent och klubben hittade i april sin fulltidsersättare.

Efter sommaren EM tar Antonio Conte över jobbet som Chelsea-tränare.

Vad som händer med Guus Hiddink efter säsongen har länge varit oklart, men i en intervju med Daily Express förklarar holländaren att det inte alls är säkert att han lämnar London-klubben för att Conte ansluter.

”Det jag vill allra helst”

Hiddink ser en ny roll framför sig.

– Det är inte garanterat att jag lämnar. Jag skulle vilja vara inblandad i utvecklingen av spelare, som Tammy (Abraham reds anm.) och kanske några andra. Inte bara inom klubben utan även även utanför. Det är vad jag allra helst skulle vilja göra framöver. Vi får se vad som händer den närmaste tiden, säger Hiddink.

Chelsea har blandat och gett även under Hiddink och inför den sista omgången gör London-klubben upp med Stoke om niondeplatsen i årets Premier League.

”I kontakt varje dag”

Hiddink bjuder även fansen på ett smärre glädjebesked vad gäller John Terry. Mittbackens kontrakt löper ut efter säsongen och mycket har pekat på att Terry gjort sitt i Chelsea.

Men det är inte helt säkert, menar Hiddink.

– Låt oss ses vad som händer de kommande dagarna. John är givetvis i kontakt med oss varje dag och hans karriär är så pass fantastisk att fansen uppskattar honom väldigt mycket. Förhoppningsvis är bägge parter kloka och låt oss hoppas på det bäst.

ARTIKELN HANDLAR OM