”Nu får Farnerud ta middagsnotan”

FOTBOLL

Backskrällen: Jag är sist in

Foto: Bildbyrån
Pontus Jansson, till höger, får följa med till EM.

Det var ett av få frågetecken inför Erik Hamréns trupputtagning.

Det blev Torinos Pontus Jansson som knep den fjärde mittbacksplatsen.

– Jag ska gå ut och äta med Alex Farnerud nu. Han får ta notan, säger Jansson till Sportbladet.

EM-truppen - klicka på bilden för större version.

Andreas Granqvist, Erik Johansson och Victor Nilsson-Lindelöf kändes givna. Sedan blev det Torinos Pontus Jansson som får komplettera mittbackarna i EM-truppen.

– Det känns kul. Jag är jävligt, jävligt glad och har jobbat hårt för detta. Jag visste att det skulle bli svårt eftersom jag inte fått spela förrän nu sista tiden i Torino, säger Jansson till Sportbladet.

”Följde det via Twitter”

– Jag följde uttagningen via Twitter och fick det definitiva beskedet den vägen. Men jag hade det på känn. Jag pratade med Hamrén i går kväll och han sa ingen definitivt men jag förstod att det var nära.

Hur är formen?

– Formen är riktigt bra. Jag har inte haft en lätt sits som konkurrerat med lagkaptenen i Torino (Kamil Glik) hela tiden. Han blev kvar i klubben längre än de trodde när de värvade mig men jag har kämpat på hela tiden. Nu har jag belönats med att spelat ett par matcher i Torino den senaste tiden och det hjälpte mig till en EM-plats.

Chansen att få spela i EM?

– Jag är sist in men kommer med inställningen att ta en plats. Får jag inte spela kommer jag göra allt för att pusha de andra

Hur firar du?

– Jag ska gå ut och äta med Alex Farnerud. Han får ta notan.

ARTIKELN HANDLAR OM