Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan målskytt i debuten när United vann

Av: Michael Wagner, Rasmus Senator

Publicerad:
Uppdaterad:

TV: Se svenskens långskott och första PL-målet här!

Zlatan Ibrahimovic har presenterat sig i Premier League.

Svensken stod för sitt första mål i ligan när Manchester United besegrade Bournemouth med 3-1 på bortaplan.

– Jag känner mig levande, säger Zlatan efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic fanns med från start när Manchester United gjorde sin säsongsdebut i Premier League borta mot Bournemouth.

Bortalaget tog ledningen strax innan paus genom Juan Mata och en kvart in i andra halvlek utökade Wayne Rooney ledningen till 2-0.

Sedan var det dags för Zlatan Ibrahimovic att presentera sig i Storbritannien på allvar.

Slog till med en sträckt vrist

Med halvtimmen kvar avancerade Zlatan centralt på offensiv planhalva. Strax utanför straffområdet drog svensken till bollen med en sträckt vrist som hittade in bakom målvakten Artur Boruc vid den bortre stolproten.

Hela Manchester United-bänken flög upp av glädje och Zlatan, som var till synes osynlig i första halvlek, applåderade publiken efter målet.

Enligt statistiksidan OptaJoe har Ibrahimovic gjort mål i sin ligadebut i serie-A, La Liga, Ligue 1, Champions League och nu i Premier League.

–  Det första målet är att vi ska vinna. Om jag kan göra mål och hjälpa laget så är det bra. Men om det är jag, Wayne eller någon annan spelar ingen roll. Om det är jag så är det en bonus. Jag försöker alltid skapa chanser, att hjälpa min lagkamrater. Det spelar ingen roll vem som gjorde mål, säger Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

 Hur känns det att spela i Premier League?

– Det känns bra. Jag känner mig levande.

Vann komfortabelt

Bournemouth kom att reducera till 3-1 med drygt 20 minuter från slutet genom Adam Smith som också blev slutresultatet.

På fredag väntas svensken, som spelade hela matchen, göra sin hemmadebut i Premier League när Manchester United ställs mot Southampton.

– Det var en bra match, inte enkelt. Första halvlek var tuff. I den andra halvleken blev det lite enklare, mer utrymme och vi hittade vårt spel på ett helt annat sätt. När vi gjorde andra och tredje målet så var det mycket mer ytor att spela på, säger Zlatan och konstaterar att han fortfarande är i fasen att acklimatisera sig på de brittiska öarna.

– Det var inte lätt. Allt är nytt för mig – klubben, lagkamraterna, arenorna, miljön. Sakta men säkert kommer jag in i det. Jag spelar min fotboll och ser till att laget vinner. Jag vill fortsätta så, säger Ibrahimovic till Sky Sports.

Hyllas av Mourinho

Tränaren José Mourinho var nöjd över lagets insats i premiären.

– Jag är väldigt lycklig, det har varit en bra vecka för oss, säger han på presskonferensen.

Vad det här ett statement från er sida till andra topplagen?

– Alla vet att vi vill vinna titeln, vi försöker inte gömma oss. Vi kommer kämpa för titeln hela vägen. En dag kanske vi inte kan vinna titeln längre rent matematiskt, men vi vill vara med så länge som möjligt, säger Mourinho och passade på att hylla sin nygamla adept Zlatan Ibrahimovic.

– Det första jag vill säga är hur det ser ut vid hans bord vid frukost, vid lunch. Det är fullt av de unga killarna, Rashford, Luke Shaw. Zlatan vet vad han kan vara för dem, säger han och fortsätter:

– Men för laget, glöm passet, åldern, han är på toppen av sin nivå.  Han betyder väldigt mycket för laget.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: