Kalmar FF värvar landslagsman

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ersätter Marcus Antonsson

Foto: Kalmar FF

Kalmar FF har presenterat en ersättare till Marcus Antonsson.

Det handlar om den estniske landslagsmannen Henri Anier, 25.

– Han har en flexibilitet att kunna anpassa sig till att både spela ensam forward och med två där framme, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam.

Efter att ha gjort succé i Kalmar FF under ett och ett halvt års tid lämnade Marcus Antonsson, 25, tidigare i somras smålänningarna för engelska Leeds United.

Nu har Kalmar presenterat en ersättare – som hämtas från just de brittiska öarna.

Spelstil som liknar Benzema

Den estniske landslagsmannen Henri Anier, 25, kommer som bosman efter att han brutit sitt kontrakt med skotska Dundee United.

– Jag kom hit i går kväll. Så här långt ser det bra ut. Arenan och träningsfaciliteterna ser väldigt bra ut. Jag ser framemot att träffa grabbarna och tränarteamet, säger Anier i ett videoklipp på Kalmar FF:s hemsida.

Han beskriver sig själv med en spelstil som liknar Karim Benzemas – då han är en snabb och stark anfallare som kan avsluta med bägge fötterna.

Var ungdomsproffs – i Italien

– Han är en spelare som är flexibel och som spelat ensam forward i landslaget. Och han har även spelat mycket i 4–4–2. Det gör att han har en flexibilitet att kunna anpassa sig till att både spela ensam forward och med två där framme, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till klubbens Facebook–sida.

Anier har förutom spel i Skottland även erfarenhet av spel i Norge och Tyskland samt som ungdomsproffs i italienska Sampdoria.

Anfallaren, som har gjort sex mål på 29 landskamper, har kritat på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut med Kalmar FF.

Publicerad: