Chelsea kan straffas med poängavdrag

avPelle Strandman

Antonio Conte: "Skämtar du?"

Foto: TT

Fem spelaranmälningar till FA på 19 månader.

Nu kan Chelsea, enligt The Mirror, straffas med poängavdrag.

– Det var inte vårt fel så varför ska vi betala? Varför? säger managern Antonio Conte.

Det var en tung trepoängare som inkasserades för Chelsea borta mot Manchester City förra helgen.

Men toppmötet fick ett tråkigt efterspel när flera spelare rök ihop i matchens slutsekunder. Detta efter att Sergio Agüero fått ett rött kort efter en ful tackling på Chelseas David Luiz.

Samtliga spelare på planen, flera avbytare och ledare var inblandade i bråket som bland annat resulterade i att även Fernandinho blev utvisad – efter att tagit ett strupgrepp på Cesc Fabregas.

Båda klubbarna anmäldes i efterhand och enligt vad brittiska The Mirror erfar löper Chelsea stor risk att straffas med poängavdrag av det engelska fotbollförbundet FA.

Varnades efter derbyt

Detta som följd av att Chelsea flera gånger på kort tid har haft svårt att tygla humöret på sina spelare. Liknande scener som på Etihad Stadium utspelade sig så sent som i våras i ett hetlevrat derby mot Tottenham på Stamford Bridge där Chelsea till sist fick böta 290 000 pund.

Klubben fick dessutom en skriftlig varning som löd:

"Styrelsen nöjer sig med att ge ett större bötesbelopp så Chelsea kan reflektera över sin roll i incidenten och sin beklagliga historik när det gäller att kontrollera spelarna. Det kan inte vara långt borta tills att kommissionen beslutar att den enda lämpliga följden är poängavdrag".

Inte hänt på 26 år

Enligt The Mirror var förra helgens incident den femte liknande förseelsen på 19 månader för Chelsea som nu av tidningen uppges vilja boka in ett möte med FA för att diskutera hotet om poängavdrag.

Efter dagens 1–0-seger mot West Bromwich ombads klubbens manager Antonio Conte ge sin syn på saken.

– Skämtar du? Om du är inblandad i en situation, och felet inte är ditt, varför ska du då få betala? Varför? sa han, enligt The Mirror, och försvarade sina spelare.

– Du måste vara ärlig och kunna inse när felet ligger hos båda lagen, eller bara det ena.

– Efter matchen kan du se väldigt tydligt att mina spelare försökte hålla sig lugna.

Skulle poängavdrag bli ett faktum är det första gången detta händer ett topplag i Premier League sedan 1990. Då var det Arsenal och Manchester United som straffades efter ett stort spelarbråk på Old Trafford.

ARTIKELN HANDLAR OM