Allsvenskan i fotboll

Thomas Olsson på väg till Blåvitt

FOTBOLL

– Jag vill känna att man satsar på mig

Thomas Olsson, 29, är på väg till IFK Göteborg.

Förhandlingar mellan Blåvitt och MFF har inletts.

- Jag pratade med Hasse Borg för ett tag sedan och kommer att ta en ny kontakt snart, säger Blåvitts klubbdirektör Mats Persson.

Igår blev Anders Andersson klar för Malmö FF. Därmed är allt upplagt för Thomas Olssons övergång till IFK Göteborg. Hans kontrakt med Malmö går ut till hösten men han är öppen för en flytt.

-Jag har alltid trivts bra i Malmö och har egentligen inget intresse av att flytta. Men samtidigt vill jag vara en viktig spelare och känna att mitt lag satsar på mig. Nu är det bara att konstatera att MFF värvat två etablerade spelare på min position de senaste två åren (Daniel och Anders Andersson). Då kanske jag får hitta en ny klubb helt enkelt.

IFK Göteborg är intresserade av dig. Är intresset för IFK ömsesidigt?

-Det viktiga är att komma till en klubb där mina kvaliteter uppskattas och saknas. Flera klubbar har hört av sig till min agent. Men det är först nu det blivit aktuellt att sätta sig ner och titta på vilka olika alternativ jag har.

Gamla oförätter glömda

Från Malmös sida bekräftas att ett antal klubbar hört av sig. Att en av dem är IFK Göteborg ser ordföranden Bengt Madsen inga problem med, trots att han läste lusen av Mats Persson och Bengt Halse i samband med Peter Ijeh-värvningen för knappt två år sedan.

-Jo, men då gick de bakom ryggen på oss. Men det går inte att älta gamla oförätter, det där är glömt nu, säger Madsen.

Inga problem att sälja Thomas Olsson till en guldkonkurrent?

-Nej, förutsatt att de betalar ett ordentligt pris så. Men vi vill ju själva förlänga med Thomas och har erbjudit honom ett tvåårskontrakt. Det är en extremt duktig fotbollsspelare.

"Vi vill förstärka"

Mats Persson, IFK Göteborg, talar också varmt om Thomas Olsson.

-Vi är ute efter att förstärka vår trupp och han skulle vara en förstärkning till vår trupp. Jag pratade med Hasse Borg för ett tag sedan angående Thomas Olsson och kommer att ta en ny kontakt snart.

Redan i kväll?

- Det tror jag inte.

Thomas Olsson har heller ingen brådska med att få något klart.

Vill du ha det klart före 1 juli?

-Nej, det är inte nödvändigt. Det får ta den tid det tar. Om det inte dyker upp något som känns helt rätt kan jag tänka mig att vara kvar. Jag har ju kontrakt året ut, säger Thomas Olsson.

Robert Laul

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll