Allsvenskan i fotboll

SVITEN som håller

FOTBOLL

Elfsborgs sjunde raka utan förlust: "Det bästa Elfsborg jag har spelat i"

SÖDERTÄLJE

- Det här är det bästa Elfsborg jag har spelat i. Och snart blir vi ännu bättre, säger målskytten Hasse Berggren.  

I FORM Elfsborg har sju raka matcher utan förlust. Borås-laget har gått från sista till femte plats på sex omgångar. "Snart bli vi ännu bättre", säger Hasse Berggren.
I FORM Elfsborg har sju raka matcher utan förlust. Borås-laget har gått från sista till femte plats på sex omgångar. "Snart bli vi ännu bättre", säger Hasse Berggren.

Elfsborg är bäst i allsvenskan - sett till de sex senaste omgångarna.

Fem omgångar in i allsvenskan delade Elfsborg bottenplaceringen med nykomlingen Gefle. Tre poäng var allt som laget hade lyckats skrapa ihop.

Sex matcher senare är förvandlingen total. Nu är Elfsborg plötsligt allsvenskans formstarkaste lag - och har häng på topplagen.

- Det kändes som om vändningen kom i matchen borta mot Häcken (2-2), när vi gjorde det sena målet och kvitterade. Sedan dess har det bara rullat på, säger Hasse Berggren.

Många hade förutspått att Elfsborg skulle få ett rejält lyft under sommaren. Men knappast redan i n n a n supervärvningarna från England - Anders och Mathias Svensson - hade anlänt till Borås. Men faktum kvarstår: sju matcher i följd utan förlust. Tre raka segrar, varav en mot svenska mästarna.

- Jag tror inte att jag har varit med om något liknande, att det har gått så här bra under en längre period. Det gick bra ett tag när jag var i Hammarby. Men aldrig tidigare med Elfsborg.

"Sjöhage rörde om"

- Det finns väl flera orsaker. (Joakim) Sjöhage kom in och rörde omkring lite. Och i den här typen av matcher har vi förlorat poäng tidigare, men det gör vi inte nu. Bara att hoppas att det håller i sig, säger Berggren.

32-åringen är en av de främsta anledningarna till att Elfsborg går så bra just nu. Det visade han på nytt mot Assyriska.

Redan i tredje minuten hittade han anfallskollegan Joakim Sjöhage med en djupledsboll. Sjöhage sprang ifrån försvaret och rullade in 1-0-målet.

Bara fem minuter senare kom 2-0. Efter en misslyckad rensning från Assyriskas backlinje slog Hasse Berggren till från kanten av straffområdet. Bollen satt snyggt placerad intill stolpen.

Mål och målpass - igen. Är du i ditt livs form just nu?

- Jag har varit bra förut, men visst känns det bra nu, säger Berggren, som mitt under matchen kunde kosta på sig att garva åt gliringarna från Assyriska-fansen.

- Jag hörde det där om att jag var för gammal. Det var jag ju tvungen att le lite åt, säger han med ett skratt.

7 raka matcher utan förlust

Stefan Persson

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll