Wow – vilken sambamatch

Publicerad:
Uppdaterad:

Brassefest – och Dede dansade sist

SEX MÅL Matchen mellan Örgryte och Kalmar blev en målfest. Kanske väntat med tanke på alla brasilianare på planen. De stod för fyra av de sex målen. Dede Anderson kvitterade till 3–3 och dansade förstås.
SEX MÅL Matchen mellan Örgryte och Kalmar blev en målfest. Kanske väntat med tanke på alla brasilianare på planen. De stod för fyra av de sex målen. Dede Anderson kvitterade till 3–3 och dansade förstås.

GÖTEBORG

Målfest på Gamla Ullevi, tack vare sambalirarna från Brasilien. Fyra av sex mål kom från brassar.

– Både vi och Kalmars brassar är bra, säger Paulinho Guára.

2–0 Paulinho Guára, 3–1 Ailton Almeida, 3–2 Cesar Santin och 3–3 Dede Anderson. Matchen mellan Örgryte och Kalmar bar definitivt brasiliansk prägel.

– Sambafotboll? Ja, det är tack vare brassarna som det blev så många mål i alla fall, säger Kalmars Henrik Rydström och hans skratt låter förstå att det inte bara gällde målen framåt...

”Det börjar se bra ut”

Öis och Kalmar är de brassetätaste lagen i allsvenskan, och det märks också i skytteligan.

De två bästa målskyttarna i båda lagen är från landet nere i Sydamerika.

– Det börjar se bra ut nu. De tre senaste matcherna har jag känt att formen varit i topp, är Paulinhos förklaring, och berömmer Cesar Santin.

– Han är överallt. Klart Kalmars viktigaste spelare.

Dede då?

– Tja, vad ska jag säga? Han hade en chans, och satte den.

Stämningen i de båda omklädningsrummen efter matchen var som natt och dag. Hos hemmalaget sökte alla, utan resultat, en förklaring till hur man kunde tappa 2–0 och 3–1-överläge till 3–3.

”Jag har inga svar”

– Jag vet inte vad som hände. Jag har inga svar, suckar Paulinho.

– Det blev lite nervöst när de gjorde 3–2. Men ingen vet riktigt vad som hände, fyller Ailton i.

Hos Kalmar var det muntrare miner.

– Jag förstår om Öis är besvikna, de gör en otrolig första halvlek. Samtidigt var vi så jäkla dåliga, säger Henrik Rydström.

Vad hände sen då?

– Det handlar om stolthet. Vi visste att folk åkt från Kalmar för att se oss spela, och att många satt kvar hemma och såg matchen på tv. Vi var tvungna att skärpa oss.

– Ibland blir det där snacket bara klyschor, men i pausen bestämde verkligen hela laget att vi var tvungna att ändra attityd. Och sen fick vi tidigt 1–2. Deras nästa mål borde förmodligen knäckt oss, men vi bara stod på. Det är som om vi börjar slappna av och våga spela framåt först när vi ligger under.

Kanske läge att släppa in ett mål direkt då i fortsättningen?

– (skratt) Ja, det är en idé.

Henrik Lundgren

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN