- Det är som en mardröm

FOTBOLL

Dulees tabbar sänkte AIK: Ska inte få hända

I 89 minuter var Dulee Johnson planens kung.

Men en tappad boll och en missad brytning såg till att Elfsborg kvitterade och snodde serieledningen från AIK.

- Det är en mardröm, säger Johnson till Sportbladet efter matchen.

Ersättare Dulee Johnson gjorde en mycket bra match i 89 minuter. Sen gjorde han två misstag som ledde fra,m till Elfsborgs båda mål.

Efter 88 minuter och 59 sekunder ledde AIK mot Elfsborg med 2-0 och var bara minuter från att leda allsvenskan efter sju omgångar.

45 sekunder senare stod det 2-2. En sensationell comeback av Elfsborg medan AIK tog säsongens bittraste poäng.

I centrum stod mittfältaren AIK-mittfältaren Dulee Johnson. Först slarvade han bort bollen som ledde till Elfsborgs reducering. Sen lät han bli att tackla ner Anders Svensson, som i sin tur kunde spela fram Daniel Alexandersson till kvitteringen.

Händer ofta

- Jag kan fortfarande inte förstå det, det kan ingen av oss. Det är en mardröm. Jag vet att sånt är livet och sån är fotbollen, men det ska inte få hända, suckar mittfältaren efteråt.

Du var inblandad i Elfsborgs mål. Känns det extra jobbigt?

- Nej, jag kan inte se det så. När jag tappar bollen på mittplan är det något som händer ofta i en match. Det är många lagkamrater bakom mig som hade kunnat stoppa målet. Vi förlorar inte matchen för att jag tappar bollen.

Var planens kung

Fram till den 89:e minuten var Dulee Johson planens kung. Han spelade stor fotboll, hade ett kanonskott i stolpens utsida och spelade dessutom fram Markus Jonsson till 1-0. Efteråt hyllades han av tränaren Rikard Norling.

- Jag tycker att Dulee gör en jävligt bra match, och det är fler än han som tappar boll. Vi måste ju försöka spela bollen och man kan inte få bannor för att man försöker, säger Norling.

Dulee Johnson är tacksam för tränarens ord.

- Jag är glad att han ger mig beröm. Jag tycker att både jag och laget spelade bra. Men jag har ännu mer att ge, jag vet vad jag kan, säger Dulee Johnson.

Läs också:

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM