"Han var från en annan planet..."

FOTBOLL

Sanny Åslund till attack mot Richard Money

Foto: har inget att säga För tre månader sedan sparkades Richard Money. När vd:n Sanny Åslund i går bjöd in till ett möte med säsongskortsinnehavare och medlemmar, attackerade han den förre AIK-tränaren. Money ville själv inte kommentera uttalandet.

För tre månader sedan avgick Richard Money som tränare för AIK. Nu sågas han av klubbens vd Sanny Åslund.

- Han var som från en annan planet, säger Åslund.

I går bjöd AIK Fotboll bjöd in säsongskortsinnehavare och medlemmar till restaurang Råsunda för en frågestund med vd:s Sanny Åslund, tränaren Patrick Englund samt några utav styrelsemedlemmarna.

Sanny Åslund var först att konfrontera fansen och de flesta frågorna handlade om eventuella nyförvärv, ekonomin och de uteblivna sportsliga framgångarna.

Boateng säljs

Även en del spelare kom att diskuteras, bland andra mittfältaren Derek Boateng - som inte har övertygat i AIK-tröjan och kommer med största sannolikhet att säljas.

- Det är svårt att hitta köpare, men vi får se vad klubbarna tycker om Boateng efter OS, sa Åslund.

"Ville ha alla"

"Men varför värvade ni honom egentligen?" frågade en av supportrarna.

- Vi hade en tränare som var som från en annan planet och ville ha alla. Men så är det med de engelska tränarna, de brukar titta mer på de andra spelarna än spelarna i den egna truppen, svarade Åslund.

Tränaren i frågan, engelsmannen Richard Money, lämnade AIK i april efter att ha känt sig motarbetat av Patrick Englund och klubbledningen med Åslund i spetsen.

VSK försvarar Money

Money är numera tränare för superettanlaget Västerås SK vars ordförande Birger Jonsson är oförstående för Åslunds utspel.

- Richard är absolut inte sådan. Han har gjort ett jättejobb med den truppen vi har. Vi klargjorde för Richard att det här är laget han får jobba med och att vi inte har de ekonomiska resurserna att värva. Han har inte pressat oss på något sätt, säger Jonsson.

Sportbladet fick även tag i Richard Money, som dock valde att inte kommentera Åslunds uttalanden.

- Jag har ingenting att säga.

Djurgården, Boateng och avskedet

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM