Herrlandslaget i fotboll

Oscar Hiljemark om kaoset i Grekland

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Oscar Hiljemark är tillbaka i Genoa efter tiden i Panathinaikos. 
Nu berättar han om kaoset i Grekland. 
– Det blev lite krångligt där när presidenten stack och alla pengarna försvann, säger han. 

Oscar Hiljemark lämnade Panathinaikos efter en rörig tid med dåliga resultat och ekonomiska problem i klubben. Mittfältaren återvände till Serie A och Genoa som han varit utlånad från och gjorde succé direkt i comebacken. 

Nu berättar Hiljemark och kaoset i Grekland. 

– Det var mycket som hände utanför planen och runt klubben och i klubben. Det var inte så mycket man kunde påverka. Man försökte hålla fokus på det man ska göra. Men det var en ganska kort sejour, säger han.

”Fattas en del”

Hiljemark lämnade samtidigt som Niklas Hult, Guillermo Molins och Mattias Johansson efter att svenskarna blivit utan lön. 

– Det är sådant som gör att man funderar lite extra i vardagen. Men i slutändan får vi hoppas att det löser sig. Det är inte så mycket man kan gå runt och vara orolig för att hänga upp det på. Det blev lite krångligt där när presidenten stack och alla pengarna försvann, säger han. 

Du har fortfarande inte sett pengarna? 

– Nej, inte allt. Det fattas en del. Men nu är jag tillbaka i Italien och det känns jättebra. Fotbollen flyter och jag försöker hålla fokus på det. Jag har folk som jobbar med de andra bitarna så det blir nog jättebra i slutändan.

”Sorgligt och tråkigt”

Hiljemark är tillbaka i den svenska landslagstruppen inför landskamperna mot Chile och Rumänien. Han hoppas att lyftet i Genoa ska ge honom en plats i den slutgiltiga VM-truppen. Skadorna på Jakob Johansson och Albin Ekdal kan öppna för det. 

– Det är sorgligt och tråkigt det som hände Jakob. Albin är lite från och till så just för dem kanske det inte är rent optimalt just nu. Men det är långt till VM och det är ingen solklar trupp som är här. För mig handlar det om att visa upp mig. Jag känner mig bra formmässigt och i klubblaget rullar det på bra, säger han.

Efter den första dagen på landslagssamlingen berättade Hiljemark också hur han påverkats av Davide Astoris tragiska bortgång.

Genoaspelarna fick beskedet precis före matchen mot Cagliari.
– Det var ju tragiskt. Vi var tio minuter från matchstart. De gick in och vi fattade inte riktigt vad som hände. När vi satt i omklädningsrummet fick vi reda på att han inte vaknade på morgonen. Tre lagkamrater hade spelat med honom, även om jag inte känner honom personligen är det klart att en sådan grej påverkar. Det är tragiskt att det ska hända, säger han.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Hiljemark.
Publisert:

LÄS VIDARE

Här är de nya kompisgängen i Blågult

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Guillermo Molins

Oscar Hiljemark

Mattias Johansson

Panathinaikos

Serie A