Avslöjar: Vill bli bättre – tack vare ärkerivalen

Pogba: ”Tittar på dem för att utvecklas”

Publicerad:

FOTBOLL

Paul Pogba, 25, vill tillbaka till toppen.

Nu avslöjar han att han hämtar inspiration från... ärkerivalen Manchester City.

– Jag tittar på spelare som Yaya Toure och Kevin De Bruyne för att bli bättre, säger United-stjärnan till tv-kanalen Tyc Sports enligt Manchester Evening News.

Paul Pogba, 25, kämpar i motvind.

Den franske mittfältsstjärnan har dragits med skador och har gått från att vara given i Manchester Uniteds startelva till att allt oftare ha placerats på bänken.

Samtidigt har det kommit uppgifter om att det skurit sig mellan Pogba och tränaren José Mourinho.

– Pogba kan inte vara lycklig i United just nu, sa Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps häromdagen.

”Hade filmer på dem”

Men Pogba vill tillbaka till toppen.

I en intervju med argentinska tv-kanalen Tyc Sports berättar han om hur han försöker utvecklas som spelare – och avslöjar att han hämtar inspiration från vad som kan komma att sticka i ögonen på United-supportrarna.

– När jag var liten såg jag alltid upp till Zidane, Messi, Ronaldinho och Ronaldo. Jag hade filmer på Maradona. Pele, Chris Waddle, Kaka, många spelare. Jag ville ha alla deras egenskaper, säger Pogba till kanalen enligt Manchester Evening News.

– Nu tittar jag mer på spelare som Iniesta, Yaya Touré, Kevin De Bruyne, som är en ung spelare, och Luca Modric som är en väldigt stark mittfältare. Jag tittar på dem för att försöka bli bättre.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

”Han är världsklass”

Pogba har också hyllat Neymar och pratar även öppenhjärtligt om tidigare lagkamraten Paulo Dybala, som har ryktats till just United.

I december kom uppgifter om att United hoppades kunna få hjälp av Pogba att övertala Juventus-anfallaren att ansluta till Old Trafford.

– Paulo är fantastisk. Han är en väldigt bra spelare, världsklass, och han kommer bli ännu bättre med tiden. Han är en väldigt bra person och en vän som jag älskar väldigt mycket, säger Pogba.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.