”Säker på att Zlatan säger samma sak”

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Det råder Zlatan-feber i Los Angeles.

Ibrahimovic, 36, finns med i truppen mot Los Angeles FC och kan debutera i helgen.

– Vi pratar om Zlatan Ibrahimovic, inte om en normal, dödlig människa, säger tränaren Sigi Schmid till mlssoccer.com.

Zlatan Ibrahimovic, 36, landar i Los Angeles i natt.

Anfallsstjärnan tog farväl av lagkamraterna i Manchester United på onsdagen och väntas träna med nya laget Los Angeles Galaxy på fredagen.

Klubben har bekräftat att svensken är tillgänglig för spel i derbyt mot Los Angeles FC på lördag.

”Inte redo för 90 minuter”

– Vi pratar om Zlatan Ibrahimovic, inte om en normal, dödlig människa. Jag är säker på att han skulle säga samma sak, säger tränaren Sigi Schmid till mlssoccer.com.

– Han är en tävlingsmänniska. Han älskar att tävla och han älskar utmaningar. Om du frågar mig om han är redo för 90 minuter, så är svaret nej. Men det är ganska troligt att han kommer att spela en roll i matchen, fortsätter Schmid.

”Ibra” har inte spelat sedan annandag jul efter ett bakslag i knärehabiliteringen, men häromdagen kom Freddie Fu, kirurgen som opererade Zlatan i april, med positiva besked gällande stjärnans fysiska status.

– Jag ger honom A+. Jag försäkrade Galaxy att han kommer vara i bra form. Galaxys doktor har kollat honom också, det måste de så klart göra inför en stor transfer, sa Fu.

Derbyt Los Angeles Galaxy–Los Angeles FC börjar 21.15 svensk tid på lördag och sänds på Eurosport 1 och Eurosport Player.

”Är inte oroliga”

Även Sigi Schmid är lugn.

– Vi är inte oroliga eftersom vi har fått rapporter från läkarna i Manchester att han är okej fysiskt och redo att träna. Det (att han inte har spelat) handlade kanske mer om ett tränarbeslut än något annat, säger Schmid enligt ESPN.

Foto: TT
Sigi Schmid är Zlatans nya tränare.
Svenskar som spelat i Major Leauge Soccer 01:32